Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Miért képzeli azt a szomszédom...

Miért képzeli azt a szomszédom, hogy nevelheti az én gyerekeimet?

Figyelt kérdés

7 és 4 éves fiaim vannak, akik nem hazudok, elég pörgősek. De egy gyereknek mi is lenne a dolga? Sorházban lakunk, így tele vagyunk szomszédokkal.

Tegnap délután mivel ilyen szép idő van kiengedtem őket a hátsó udvarra játszani, én meg a szobából ki-ki néztem rájuk. (el van kerítve, semmi veszélyes nem kerülhet a kezük közé). Erre 1x csak hallom, hogy a szomszédom teli torokból üvölt velük, hogy ilyenkor ne játszanak és ne kiabáljanak jjáték közben, mert nála van a pár hónapos unokája és alszik.

Kimentem, hogy mi ez a kibalás, erre én is le voltam hordva, hogy ha nem bírom megnevelni őket akkor majd ő megteszi. Szerintetek normális a nő? Az én gyerekeimnek attól már joguk sincs kimenni a szépidőben, hogy itt az unokája? Az enyémek laknak itt, az unokát meg vigyék haza a szülők aludni, nemde?

Ti mit csinálnátok ilyen helyzetben? Sajnos vagy nem én nem vagyok egy veszekedős típus, így behívtak a gyerekeket. Vagy szerintetek mit kéne tennem?

2019. ápr. 2. 17:39
1 2 3 4 5 6 7
 21/66 anonim ***** válasza:
91%

Annyira ezen rugózol, hogy a szomszéd gyereke miért van ott, meg hogy a lusta anyja lepasszolja.

1. Ahhoz neked az égvilágon közöd nincs, hogy miért van ott a baba.

2. Amúgy a felnőttekre is legyél tekinettel, ha meg nem megy a játék akkor el lehet menni egy játszótérre is, bottoda gyerekeknek is jobb, hogy nem kell visszafogni magukat. Csak akkor meg kell mozdulni, nem elég az ablakból nézni őket.

2019. ápr. 3. 07:25
 22/66 anonim ***** válasza:
91%

Ha neked is menne a társas együttélés, átkopognál a nagyihoz (biztos nincs messze ha a kertből emelt hangerőn de tudtok rendesen kommunikálni), hogy beszéljétek meg, mikor alszik az unoka és addig te kicsit jobban fogod a fiúkat. Pl délután 1-3-ig aludna, akkor abban az intervallumban a fiúk foglalják el magukat bent (ad absurdum: foglald el őket te bent). Biztos nem lenne annyira morcos a nagyi sem, ha utána kint lennének a gyerekek.

Az ilyen kérdező féle szülők miatt érzem leginkább úgy, hogy nincs az a csok meg asszonyhitel amiért nekem megérné szülni. Mármint komolyan, időt energiát nem kímélve nevelgetem, aztán oviban/suliban/játszón összetalálkozik két ilyen kis suttyó kölyökkel, akiknek aztán minden szabad és vigye el a lusta anyja a gyereket ha nem tetszik.. Nyilván azt mondanám, hogy ne hagyja magát, nyugodtan álljon ki magáért/ha futnak anyucihoz, akkor jöjjön csak ő is oda, mutassa meg melyik anyukát küldjem el a búsba ha csak csúnyán is néz, de ennek meg megint csak nincs értelme. Sajnálom ha életetek fő műve egy(-két-több) gyerek kipottyantása, de másnak csak egy idegesítő kis pulya lesz, hiába Benőke anyának a legcukibb, mert neki van a legnagyobb hangja a játszón..

2019. ápr. 3. 07:44
 23/66 anonim ***** válasza:
89%
Gondolom te se örülnél neki, ha a szomszéd kiülne és maxon nyomtatná a Retro rádiót, mert hogy ezt mindenki kibírja... az együtt élésnek vannak szabályai, és csendháborítás és mások nyugalmának zavarása nem csak este 10 után létezik.
2019. ápr. 3. 07:50
 24/66 anonim ***** válasza:
91%

Bírom ám az ilyen szuperanyukat: a ti gyereketeknél sem kellett suttogni, vigye haza az a lusta anyuka a gyerekét... Te mégis mit képzelsz magadról? Más nem hagyhatja a nagyinál a gyereket te viszont kib*hatod őket felügyelet nélkül visítani az udvarra? Mivan? És igenis vannak kisbabák, kisgyerekek aki borzasztó nehezen tudnak elaludni, ez nem nevelés kérdése pici korban! A te gyerekeid viszont már igenis nevelhető korúak! Én valóban átmentem volna hozzád a szomszéd helyében, de a stílusodat elnézve el tudom képzelni, hogy értelmét sem látta, vagy hogy volt már példa arra, hogy a gyerekeidet "neveletlen állapotban" találta...

Nézz magadba kicsit! Nem olyan kicsik már a gyerekeid, hogy ne tudjanak csöndesen játszani! Egyébként sem értem, miért az az egyetlen korához illő játék egy kisgyereknek hogy eszenélkül visítozzon. És igaza volt a hozzászólóknak, akik azt mondták, éppen így "nevelődnek" a mindenbe bele*aró fiatalok, akiknek nehogymá' bárki is megmondhassa mit csinálhat, hogyan viselkedhet.

2019. ápr. 3. 08:05
 25/66 anonim ***** válasza:
90%

Itt nem az az egy darab unoka a lényeg. Sorházban laktok, több család nyugalmàt zavartàk meg a gyerekeid.

Igen is meg kell tanítani nekik már ennyi idősen, hogy legyenek tekintettel a többi lakòra. Nem tanyán laktok, vannak szomszédok. Ahhoz meg semmi közöd, hogy az unoka miért a nagyszüleinèl van.

Menj ki a gyerekeiddel és szólj rájuk, ha hangosak játék közben. Vagy menjetek el jàtszòtèrre, ami azért van, nem zavarok vele senkit.

A gyerekek sokszor nem tudják szabályozni a hangjukat és indokolatlanul hangosak. Azért vagy az anyjuk, hogy ràjuk szólj.

2019. ápr. 3. 08:24
 26/66 anonim válasza:
87%
Látom, te ezt azért dobtad ide, hogy idegen mamaraptoroktól kapj együttérző kommenteket, hogy igazold az önzőséged. A te gyerekeid semmivel sem különbek másénál. Ugyanolyan joguk van játszani, mint a másiknak aludni. Pont az az anyuka vagy, aki beszól nekem, mikor rászólok a buszon a gyerekedre, hogy ugyan hagyja már abba az ülésem rúgdosását. Nevelni kell a kölykeidet, nem a facebookon meg a gyakorikérdéseken rinyálni. Ha meg nem megy, akkor bízd másra. A gyerekvállalás fakultatív, és nem mindenkiből lesz jó szülő. Azért, mert megszültél két gyereket, nem fog senki tisztelni és pláne nem leszel több másnál. Nincs kivételezés, azt megteszi a kormányunk. A gyereked a te bajod, nehogymár másnak kelljen bajlódni vele. Ha hangosak, vidd őket játszótérre, az arra való. Szakadj ki a laptopod elől.
2019. ápr. 3. 10:37
 27/66 anonim ***** válasza:
83%
Játszani normálisan is lehet, az artikulálatlan üvöltést, visongást, sikoltozást, egyebeket nem sok ember viseli el. A nénikének igaza van. Ha te nem neveled meg őket, hogy moderálják magukat, mert a társas együttélésnek is vannak szabályai, majd más meg fogja - ha az nem tetszik, akkor meg csináld te- eleve neked kellene.
2019. ápr. 3. 11:54
 28/66 anonim ***** válasza:
75%

Mellettünk két kisfiú lakik, alapból nem hangosak de ha rájuk jön az 5 perc az a játék nekik hogy visítanak mint akit nyúznak, ha meg nem akarsz megsülni nyáron muszáj kinyitni az ablakot. A legjobb akkor is valahol az egyik környező házban egy kislány, amint jó idő van kiengedik és igazából az a játék neki hogy fejhangon sikongat... úgy napi 2-3 órát csak hogy mindenki érezze a törődést.

Szóval sajnos van szerencsém ilyenekhez aki meg azzal jön hogy "ha nem tucc közössígben éni takaroggyá tanyára hö" a közösségben élés része tudtommal az is hogy minél kevesebbet próbálom zavarni a körülöttem élőket, pl azzal hogy a gyerek hangjához igazított mélynyomóról biztosítom a death metált, pedig szívesen megtenném.

VISZONT a másik oldal hogy szerintem már mindenki látott olyan vénasszonyt aki egy szék kihúzására is képes felkopogni hogy "hangzavarvan gyáááá kusslegyen!" és szerintem az élteti hogy mindenkibe beleköthessen bármiért szóval tényleg lehet hogy kérdező gyerekei normális hangerővel játszottak csak a kósza beszűrődő hanghullámok már bántották az asszonyság fülét aki síri kusst várna el mert nála alszanak, álljon meg az élet a környéken.

Meg persze lehet hogy a gyerekek tényleg sikítoznak és kérdező felfújja a sztorit hogy ő legyen az áldozat, ez az internet, 100%-ra sosem fogjuk tudni.

2019. ápr. 3. 12:20
 29/66 anonim ***** válasza:
70%
Valószínűleg te utgyanúgy elvártad, hogy vigyázzban álljon az egész világ amikor a te gyereked volt kicsi. Minden szülő ezt csinálja. Az egész szülőség egy nagy majomparádé, mindketten nevetségesen beképzeltek vagytok, mindegyőtöknek csak az 'énénénén gyerekem' megy.
2019. ápr. 3. 13:00
 30/66 anonim ***** válasza:
83%
Nálunk két kislány szokott játszani, igaz nem visítanak de van hogy hanggal jár. Megmondom őszintén engem nagyon bosszantott, én is odafigyelek hogy pl. ne kiabáljak kint az udvaron stb... míg egy nap az egyik kislány köszönt és mondta hogy"elnézést ha zajongunk" azóta bem bosszant, mert más szájízzel áll hozzá az ember. Olyan cukik voltak. Igaz nem is olyat játszanak, hogy ordítozva visítanak.
2019. ápr. 3. 13:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!