Annak hogy lesz lakása manapság, aki nem olyan szerencsés, mint mi a tesómmal?
A szüleink mindketten egykék és apukámnak is volt egy gyermektelen nagynénje. Az évek alatt egy kb. 80 ezres városban papáék háza 6 millióért ment el, nagymamám lakása 10 millióért, ugyanazon nagymamám garzonja 6 millióért, apukám nagynénjének fél házrésze 4 millióért és a még élő anyukánkkal eladtuk 10 millióért a lakást ahol felnőttünk, ő vett egy kis másfél szobást 6 millióért és a különbözetet nekünk adta, így lett tesómmal összesen fejenként kb 15-15 millió forintunk.
És semmi extra, anyukám gyári munkás volt, apukám iskolai karbantartó, a nagyszüleink közül pedig papa rendőr, a mamák bankban dolgoztak, másik papa asszem könyvelő volt, de senkinek nem volt diplomája. Nem vagyunk gazdagok, de mondjuk ezek miatt sosem kellett aggódnom, mert nekem ez a természetes, amit most felsoroltam. Csak nem tudom elképzelni, hogy akkor másnak ezeket hogy kell csinálnia.
Elváltak a szülők. Mindkettő elvesztette a lakását. Déd és nagyszülők már rég halottak. Nincs oldalági rokon, aki után valaha is örökölnék.
Marad a kapirgálás, a félre tett pénzek és talán egyszer lesz önerőm, de szerintem életemben már nem fizetem vissza a hitelt.
Emiatt úgy döntöttem, nem veszek lakást. Az albérlet se rossz, én el vagyok így is, ha sikerül normális tulajt kifogni, nincs nagy baj. Rizikó van, de az miben nincs? Meg így ott lakom ahol épp dolgozni akarok. Ha megunom Pestet, vagy kapok jobbat máshol, hát oda költözöm. Nincs sok cuccom se, ha külföldre mennék, elfér egy kisebb raktárban is. Családot meg nem akarok.
Úgyhogy na. Nem mindenkinek jön össze a lakás. (:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!