Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Ilyenkor valóban nem lehet...

Ilyenkor valóban nem lehet itthon hangosan zenét hallgatni? Jogos hogy àtjött a szomszéd és szólt?

Figyelt kérdés
Itthon vagyok egyedul sajnos munkanelkuli vagyok. Elkezdtem diszko zenet nyomatni itthon. Mert imadom a diszkot. Erre szomszed atjon csukjam le mert aludni akar ejszakas volt. Mondom ok ez engem hol erdekel?? Nem is volt olyan hangos am. Erre kikel magabol es hoborog. Azt mondta egy lehuto alak vagyok es csoves leszek. Hazament nem birtunk megegyezni azt mondta ha folytatom rendort hiv. En elinditottam ujra. Nehogy mar ha abbahagyom olyan mintha behodolnek neki. Ez miatt tenyleg hivhat rendort?? Hisz nappal van. Sajat hazunk azt csinalok amit akarok. Ilyen 50 eves koma a szomszed mondtam neki tegyen be fuldugot. Rohadt ideges lesz. Videk csaladi hazak szoval nem panel. Nem hiszem hogy tenyleg annyira athallatszik. Csak jott kotozkodni. Nincs jobb dolga?? Obelix senkinek se hodol be.

2019. márc. 5. 10:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
98%

2019 március 5: A gyakorikerdesek.hu történetének legkreténebb kérdése megszületett.

köszönjük kedves kérdező, magasra tetted a következő rekordernek a lécet. De hátha még megdöntöd magadat...

2019. márc. 5. 10:09
 2/12 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Ha nem tud aludni, akkor jogos, hogy átment. És igen, ilyenkor is hívhat rendőrt. Én is utálom, amikor a szomszédban dübörög a zene, hozzánk csak a basszus jut el, de az fél óra alatt kicsinálja az embert.
2019. márc. 5. 10:16
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Jogos volt. Otthon azt csinálsz amit akarsz, de az nem járhat a külvilág felé egy bizonyos szintnél nagyobb zajjal. Ha döngetni akarod a tuc-tuct semmi akadálya, de gondoskodnod kell róla, hogy az kifelé ne járjon zajjal, pl hangszigeteléssel.
2019. márc. 5. 10:17
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen jogos, nincs időkorlátja a csendháborításnak. Ha nem vagy halláskárosult, akkor képes vagy olyan hangerőn hallgatni, ami másokat nem zavar, ha halláskárosodásod van, akkor meg menj el hallásvizsgálatra, és kérj hallókészüléket.
2019. márc. 5. 10:21
 5/12 A kérdező kommentje:
De akkor meg azt hiszi a szomszed hogy ö nyert es majd johet ide barmikor nekem emberkedni. De nem??
2019. márc. 5. 10:25
 6/12 anonim ***** válasza:
91%

Ez nem egy csatatér, ahol valaki nyer a másik meg veszít. Ez egy társasház, ahol a "hol érdekel engem" helyett lehet pl empatikusnak és emberségesnek lenni, lehet kicsit tekintettel lenni a másikra is.

Ja most látom, megint a rovarírtós gyerek. :D

2019. márc. 5. 10:28
 7/12 anonim ***** válasza:

Sokba kerülhet, ha nem vagy rá tekintettel.

[link]

2019. márc. 5. 10:30
 8/12 anonim ***** válasza:
73%

Kedves Kérdező!

Én dolgoztam 24/7-ben és tudom milyen rossz már alapjában az éjszakai műszak (jó, miután nemet mondtál, elkezdett pocskondiázni, de hidd el, az éjszakai műszak nagyon tud játszani önmagában is az ember idegeivel és egy 8-12 órás műszak után délelőtt az ember nem éppen a legtörelmesebb - nincs rózsás hangulatában). Hát még, ha hulla fáradtan hazakovályogsz és nem hagynak aludni.

Egy kicsit lehetnél vele elnézőbb. Ha megteszed, hogy lejjebb veszed a hangerőt vagy fülessel élvezed tovább a diszkó zenét az nem behódolás, hanem emberség.

Amúgy a házrendben van egy időintervallum, amikor az előre bejelentett munkálatokat végezheti az ember és hallgathat zenét, tehát csendháborításért nem hívhat rendőrt.

2019. márc. 5. 14:05
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Én vendéglátóhelyet is zárattam már be ilyen miatt a szomszédokkal karöltve. Akárhányszor kimegy a rendőr, egyre magasabb lesz a bírság.

Nem éri meg parasztnak lenni.

2019. márc. 5. 14:06
 10/12 anonim ***** válasza:
93%
Jajj, ne vegyétek már komolyan ezt a nyomit...
2019. márc. 5. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!