Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Ha a szomszédom panaszkodik a...

Ha a szomszédom panaszkodik a kutyámra, kell valamit tennem?

Figyelt kérdés

Egy kisebb településen/faluban élek. Ugye itt van jó nagy udvar, na meg szomszédok. Van két kutyám is, elkeritve egymástól, mert egyik kb ötszöröse a másiknak és félek kárt tenne a nagyobbik a kicsiben.

Mint minden házörző, ők is ugatnak néha. Ha idegen macskát látnak, ha a tyúkok rendetlenkednek vagy a távolban hallanak más kutyákat. Ez nem gyakori, kb egy kezemen megtudom számolni hányszor kezdenek rá egy nap.

A szomszédom mégis arról panaszkodik, hogy mennyit ugat a kutyám és, hogy ő nem tud aludni. Persze nem nekem, ezt hallottam vissza, mert annyira már nem nagypofájú, hogy a szemembe mondja,mi a baja.

Mivel amúgyis konfliktuskerülő vagyok, aki csak szépen csendben akar éldegélni, a dolgokkal amiket szeret... kell-e tennem valamit ebben az ügyben, vagy próbáljam meg elfelejteni, mintha nem is hallottam volna?

Esetleg ő mit tehet ilyen esetben? Ha mondjuk jobban felbőszülne ?

Mindig is a nyugodtság hive voltam, senkibe se kötök bele, csak próbálok szépen megélni, ezért eléggé zavar, hogy forditva ez nincs igy.

Ez az a szomszéd, akinek persze nincs kutyája, és aki belekötött, hogy vasárnap fél 10-kor bemertük inditani a quadot, mert ő épp aludni próbált, nekünk, szerencsétleneknek meg pont vasárnap van szabadnapunk, amikor kirándulni tudunk.

22n

2019. febr. 25. 18:34
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Egyetértenék a válaszoddal, ha nem ismerném ennek az embernek a "hátterét".

Nagyon nem ott lakik, ahol akart, legalábbis a felesége szülei háza volt, ő pedig ide nősült, a nő lakásába, tehát a szomszédba. Mert hát pénze nem volt, hogy lakást biztositson a családjának a városban, ahol a nő dolgozik. Igy itt laknak, és mindig igázik szegény asszony.

Illetve nagyon nem kemény gyári munkás, hanem otthon döglik és nincs munkahelye. Nagy ritkán megy el épitkezésbe dolgozni, ha van plusz munka.

Szóval szerintem egyáltalán nem érthető, hogy egy ilyen ingyenélő ebbe beleköt. De azóta javitottam kicsit a helyzeten, ne én legyek a rossz, mégha nem is jogosan.

2019. márc. 13. 10:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!