Mit tehetek az alsó szomszéddal?
Egy 4 éves és egy másfél éves kislánnyal élünk már 3 éve saját lakásunkban a férjemmel. A kisebb lányom most tanult meg járni. A nagy lányom óvodás. Az alsó szomszédunk egy ötvenes, gyermektelen házaspár. Heti rendszerességgel jön fel az alsó szomszéd, hogy dübörögnek a gyerekeim. Hol reggel 9kor mikor a kislánnyal duplóval játszunk, hol 6 órakor, mert a nagy lány bukfencezik a nappali szőnyegen. 3 műszakban dolgozik a férfi. Már a naptárba is írom, mert tudom mikor fekszik. Medtől- meddig alszik. Próbálunk mindent úgy csinálni, hogy ne legyen zaj. Seprek, mert a porszívóért is szólt, hogy 10 percenként megy. (Januárban 3 hétig betegek voltak a gyerekek és valóban gyakran használtuk orr szívásra, mondta hogy a hálójuk fölött megy, át vittem a nappaliba, hogy azzal se zavarjuk őket) matrac van a földön a nappaliban, hogy azon tudjanak a lányok táncolni, tornázni, eltettem a fa kockákat és a zenélős játékait a kislányomnak, nem eszünk rántott húst, mert nem merek klopfolni, dupla zokni van a gyerekeken, hogy papucs se kelljen, csak a nappaliban van tv-nk, amin délelőtt és délután nézhetnek csak a gyerekek 1 mesét. Jó időben a játszó téren vagyunk, de akkor meg az zavarja, hogy ugat a kis kutyánk. (Ami azért előfordul, mikor mászkálnak a szintünkön), minden hol szőnyeg van, kivéve a konyha. (Felvehető, kisebbek, de tényleg mindenhol) A férjem szerint már teljesen hülye vagyok. A helyi önkormányzatnak nincsen kikötött csendháborítási ideje sajnos.
Gyomor görcsöm van már, ha kopognak. Ráadásul teljesen lehetetlen időben jön fel. Ma például nem volt fél 7 és üvöltött a férjemmel, hogy szóljon rá a gyerekre, mert futkos. Szegény kincsem meg nem rég tanult meg menni és hát trappol. Hozzá teszem legkésőbb 9kor alszunk, de például már most elaludtak. (20:10-kor) Reggel fél 7kor kelünk, akkor visszük a nagyot oviba. Délután dél és 3 között szintén alszanak, utána megyünk sétálni vagy a nagyért az oviba. Teljesen kétségbe vagyok esve és megmondom őszintén félek is tőle. Nagy darab, magas férfi. Én meg java részt egyedül vagyok és ma tartotta az ajtót mikor a férjem beakarta csukni és szólt neki, hogy jöjjön vissza, ha tud normális hangnemben beszélni. Adjatok kérlek tanácsot, mert teljesen kétségbe vagyok esve. Ha kiesik a kicsi kezéből a kanál már félek, hogy mindjárt jön a szomszéd.
Köszönöm.
Akármennyire is szeretnénk még 2 évig nem tudunk családi házba költözni. Sajnos! Ráadásul szeretünk itt lakni, jó a környék is.
"Pulyát" meg nem azért szülők, mert pénzt adnak érte.
Dehogy!
Azért írtam le, hogy gyermektelenek, mert szerintem nem tudják mivel jár két kis gyerek gondozása. Hogy éjjel-nappal felváltva sírnak mikor lázasak. Vagy bizony éjszaka is le kell többször húzni a wc-t, ha éppen megy a hasa, mert kalici vírusos... Stb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!