Szerintetek gáz, ha nem szeretek másokkal együtt lakni?
Nem igazán viselem ezt a létformát, de sajnos másra nincs pénz. Igaz, idén végzek az egyetemen, de még munka mellett sem tudnék egyedül lakni 1-2 évig, mert pl: spórolni szeretnék egy saját autóra, azt meg teljes lakbér+rezsi mellett nem tudnék. Valószínű amiatt is zavar, hogy más lányokkal kell együtt élnem, mert nehezen viselem, hogy szingli vagyok, a legjobb barátnőim meg már rég összeköltöztek a párjukkal, az egyikük pedig a nyáron férjhez fog menni. Orvosi mellett semmi időm ismerkedni, pedig már 25 vagyok. Azzal nyugtatnak, hogy legalább nem csúsztam meg egy félévet sem, mert ők igen.
Nyilván a barátnőim nem nagyon értik a gondjaimat, maximum 1 évig laktak lakótársakkal/koliban, utána mentek közösbe a párjukkal, vagy hazaköltöztek a szüleikhez a barátjukkal együtt, mert így csak a rezsibe adnak bele, lakbért azt nem kell fizessenek, szóval így a legkönyebb spórolni. 2 olyan barátnőm is van, akik meg a tesóikkal laknak együtt.
Mondjuk a kolinál még mindig jobb, hogy most van egy saját 12 nm-es szobám, de annyira szűkösnek érzem, a konyha nagyon pici, nincs asztal, oda ki sem tudok ülni, a 20 nm-es szobában pedig 2 lány lakik, de nekik legalább erkélyük is van.
A gondom az, hogy az egyikőjük sosincs itthon hétvégénte, mert 2 órára lakik a családja innen, viszont a másik minden hétvégén felhozza a pasiját, ezt megbeszélte a másik lánnyal is. Velem szinte semmit nem beszél meg, szóltam már amiatt, hogy ne cigizzenek szinte minden órában az erkélyen, mert borzalmasan hangosak, és a régi faablakon át bejön a zaj. Ha meg kinyitom, akkor a füst is, meg van, hogy füveznek. Nem gondoltam, hogy ennyi gond lesz ezzel a csajjal, ez a 2. passzív féléve lesz, mert rájött a dolgozhatnék, pedig ő is orvosis. El nem küldhetem innen, a szobatársát meg nem nagyon érdekli, mert csak aludni jár haza hétköznap.
Próbáltam más albit nézni, de eszméletlen árak vannak a külön szobákra. Legalább 10-15 ezerrel több, mint most. Nem tudom bevállalni.
Csak bírjam ki ezt a félévet valahogy, utána, ha lesz munkám, jobb helyre mehetek.
Na közben felhívtam a tulajt, hogy mi megy már fél éve ezzel a lánnyal. A 40 éves hölgy teljesen kiakadt, hogy minden hétvégén felköltözik 2 napra a srác, és semmit se fizet a rezsibe. Azt is teljesen megérti, hogy engem feszélyez a srác jelenléte, meg hogy nem csoda, hogy így pihenni se tudok, se áthívni néha a saját barátnőimet. Ez nem egy hotel, sem pedig egy szerelmi szálló. És gáz az is, hogy mi már lassan 3 éve itt élünk, erre ő kb. fittyet hány a mi kiakalakított kis rendszerünkre, holott csak 1 éve van itt. A másik lakótársam barátja 2x aludt itt eddig. Soha nem akart zavarni minket, mindig a fiúhoz megy át. Erre azt mondta a tulaj, h nem az a baj, ha van néha éjjeli vendég, de a lány igényei nem felelnek meg a mi elvárásainknak.
A vége az lett, hogy holnap feljön a tulaj és megmondja neki, hogy a március végén lejáró szerződését nem hosszabítja meg. Úgyhogy ki kell költözzön.
Nyilván ez dedós megoldás volt részemről, de csak a tulaj rakhatja ki, én nem. A tulaj meg szintén szeretné, ha nyugi lenne.
Ez nem dedós megoldás volt, a tulajnak JOGA van tudni, mi zajlik a TULAJDONÁBAN és ha az NEKI nem tetszik, akkor léphet ellene, ha ő akar. Szerencséd van, őt érdekelte, és nem tetszett neki.
Ez igazából mindenféle fórumos nyígás nélkül meg kellett volna már tenned rég.
Sajnos konfliktuskerülő vagyok. :/ de igen, szólnom kellett volna előbb.
A tulaj a füvezésnél mondta azt, hogy az azért már mindennek a teteje, és ezt nincs értelme megbeszélni a lánnyal, mennie kell. És sajnálja, hogy így alakult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!