Nincs hova mennem januártól. Ötletek hogy mit kezdjek?
A helyzet röviden (holnap korán indulok, ezért gyorsan leírom még most a kérdést, és ha van kérdésetek, akkor arra válaszolok még).
-Nincs családi hátterem, nem támogat állam bácsin kivül senki sem. Néhány éven át saját keresetből és a kevéske állami támogatásból (félárvasági+családi amig középsulis voltam most már az egyetemi szoc tám) tudtam élni, ma már csak a szoc tám és az árvasági van, mert egyetem mellett nincs időm dolgozni
-Egyetemista vagyok Szegeden, 4 hónapja egy eléggé, ha nem a leginkább zajos, zsúfolt koliban élek. Ebből elegem lett, sokszor konkrétan a koli állapotok miatt nem tudtam készülni nyugalomban (a 4 hónap alatt mellesleg kb 20 ezer ft-nyi ruhámat, tisztálkodó szeremet, és élelmiszeremet lopták el)
-A koliban aláirtam a kijelentkezési lapot, mert egyrészt én nem birom itt, másrészt a hónapok alatt összebalhéztam egy két nmagyobb arcú lakóval, és mivel többen vannak, igy nyilván én megyek
-Csak az a gond hogy nincs hova mennem majd januártól. Barátnő Esztergomban él a szüleivel, a téli szünet alatt részben náluk, részben egy ismerősömnél Budapesten leszek. De mikor vissza kell jönmni Szegedre a vizsgák miatt, akkor már nincs hova mennem.
-2 hete leadtam a második legnagyobb befogadóképességű koliba a jelentkezésemet. visszadobták, teltház.
Ezen a héten hétfőn személyesen mentem el 6 (hat!) kollégiumba, részben egyházi fenntartásúakba. Teltház és vagy felújitás, nincs hely.
-Félretett pénzem alig van, mivel nem tudok emellett a szak mellett dolgozni (biológia, ha valaki azt mondja könnyű akkor grat neki, szerintem nem az) igy mondhatni csak fogy.
Konkrétan 80 ezer van a számlámon, ha sikerülne egy 20-asért eladnom egy rég nem használt kabátomat akkor lenne 100.
Ezzel kaucióval együtt rögtön elmene legalább 80 ezer egy albérleti szobára...
És mondom , csak a támogatásokból élek...
Szerintetek mit tegyek?
barátoktól mennyit szabad ilyen helyzetben kérni?
Jó, ez hülye kérdés..Én ismerem őket, én tudom milyen mélységű a barátságunk...
Van 3 barátom akiktől még 10 ezret is mernék kérni, tudják hogy megbizhatnak bennem, és én se érezném úgy hogy elkönyvelnek egy parazitának.
Mondjuk más hogy mernék kérni, meg kérek-e. Ők se épp milliomosok, egyetemisták mint én, szóval 5 ezernél többet senkitől nem is fogadnék el.
Mi lenne a legjobb lépés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!