Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mi a véleményetek manapság...

Mi a véleményetek manapság Budapestről?

Figyelt kérdés
2018. szept. 13. 20:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Tetszenek a régi épületei, de kár, hogy nagy részük le van pukkanva. Egységes városkép nem nagyon van, simán felhúznak történelmi hangulatú épületek mellé modernt (ez mondjuk kb. minden más magyar városra is igaz, de némelyiknek azért van egy egységesebb hangulatú belvárosa).

Szép a Duna, főleg este, amikor tükröződnek rajta a város fényei.

Megvannak benne egy nagyváros előnyei (sok szórakozási lehetőség), legtöbb barátom itt él, és közlekedésileg is elég jó (innen legkönnyebb eljutni az ország legtöbb részébe, illetve a reptéren át a legtöbb országba).

Hátránya a sok csöves, cigó, tényleg nem lehet úgy végigmenni a belvároson, hogy ne akarjon lehúzni valaki, hajmeresztő dolgok történnek (más városban mikor hallottál olyanról, mint a kőbányai szopófantom?), ráadásul sok része olyan lepusztult, hogy külföldről a részeg angol turistákon kívül mások kb. csak világháborús filmet forgatni járnak ide.

2018. szept. 15. 04:21
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a várost szemlélve, ha a turista negyedekben jár az ember, akkor egy kifejezetten szép és pörgős, vonzó város.

Ha az ember itt él, akkor viszont inkább lelombozó, elkeserítő.

Én elköltöztem, pedig régen minden vágyam volt a fővárosban élni. A belvárosban a magas épületektől nem ér le a napsugár a járdáig kb., szmog van, rengeteg az autó, vigyázni kell hova lép az ember és hogyan. Az emberek átnéznek, átlépnek egymáson, empátia nulla.

Utáltam, hogy senki nem ad utat a lépcsőn, amikor beérkezik a villamos és özönlenek le az emberek. A te érdekeid senkit nem érdekelnek. Ez van.

Valaki szereti a nyüzsit és ez az élete. Nekem itt alakultak ki először komplexusaim az emberáradattal szemben.

2018. szept. 17. 09:22
 13/15 anonim válasza:
84%
Koszos, túlzsúfolt és túl sok az üreslelkű bunkó a szegénytől a gazdagig egyaránt.
2018. szept. 17. 12:52
 14/15 anonim ***** válasza:

Szeretem a várost, a remek tömegközlekedést, a szelektív hulladékgyűjtést, azt, hogy tilos dohányozni a megállókban, azt, hogy 10 000 fát ültettek nemrég. Szeretem a turistákat, a színes közösségeket, a kulturális programokat.

Nem vagyok kibékülve a zajjal, azzal, hogy kötelességszerűen lemegy huszadjára is ugyanaz az adventi műsor (4 héten át), ahelyett, hogy egyszer végre csendben és békében felkészülhetnék lelkileg az év végére, nem bírom azt, hogy a dohányozni tilos szabályt csak a nemdohányzók tartják be, és nagyjából bárki kedvére idegesíti a többi lakost.

Történetileg én enyhe javulást látok, de mivel egyre idősebb vagyok, egyre nehezebben bírom elviselni azokat a dolgokat, amelyek eleve idegesítettek itt.

2018. szept. 21. 12:56
 15/15 A kérdező kommentje:

Az első bekezdéssel sajnos nagyon nem értek egyet.

De köszönöm szépen a választ!

2018. szept. 21. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!