Érdemes a fővárosban élni, látva az albérletárakat?
Ha rengeteg pénzt keresel, akkor van értelme. Az élet a fővárosban sokkal drágább. Drága a közlekedés, az élelmiszer, a szórakozás, a ruházkodás, ráadásul ingatlanlufi van, azért kerül ilyen rohadt sokba a lakás.
Majd szépen kidurran ez a lufi is, és lehet majd szaréhugyé' venni pesti lakást.
Az elelmiszerarak egyaltalan nem magasabbak sot... En falun lakom pesten dolgozom. Olcsobban es jobb alapanyagokat veszek pesten.
Ruhaszkodas se olcso csak be kell menni egy plazaba.
Az alberletarak magasak valoban. En ezert nem lakom meg ott.
Városban élek sokat jártam vidékre tanyátol a megyei jogu városig.
De basszus lent csak coop és cba van néhol spar. Undorito hogy vidéken drágább az élet.
Itt Pesten 6üzlet közül is válogathatom az akciókat. Míg Somogyban voltunk ott csak cbs volg és egy kilo kenyér mindenhol 400-500volt.
Itt Pesten ezt 280-ért is be tudom szerezni csak utána kfll járni.
Megéri itt élni mert nem vagyok a cba romlott husaira és tulárazásaira kényszeritve pláne mem a coop köcsögséheire.
Itt tudsz sporolni ha nem vagy buta :)
Hentesek tömkelege elérhetö könyörgöm egy kilo pulykaszárnyat 350ft-ért vettem
Ezt bezzeg Lakiteleken pl 800-900ért tudtam csak megoldani mert nem volt más.
Itt lehet sporolni kuponozni takarékoskodni a durva ingatlan árak más tészta az undorito....
Amíg az éjjelnappali közértben a dobozos Fanta 460 forint, ne meséld má' be nekem, hogy nem drágább. Ennyiért vidéken 2,5 liter Nesteát kapsz bmag.
A ruházkodás se olcsó, ez így van.
Vidéken pont hogy olcsóbb az élet. Azért is élek itt. Azt meg nettó baromság kijelenteni, hogy a Coop az drágább, mint mondjuk a TESZKÓ. Van egy csomó árucikk, ami a Coop-ban olcsóbb, és van csomó másik, ami a TESZKÓban. A gyümölcs, tojás, tej például helyből olcsóbb vidéken, mert nem fizettetik ki veled a csomagolást, hőkezelést, és a kereskedelmi árrést se.
Kuponozni, pontgyűjteni a vidéki boltokban is lehet, nemcsak a hipermarketekben, szóval ez se érv.
Mi a helyzet a rezsivel? Miért van az, hogy Pesten duplaannyit elkérnek a villanyért meg a vízért, mint vidéken?
A közlekedés miért kerül Pesten többe, amikor ugyanazon a távon ugyanazzal a fajtájú busszal megyek? Miért ugyanannyi a viteldíj 1 megállóig mint 11 megállóig?
A szemétdíj miért kerül majdnem háromszor annyiba?
Egy hajvágásnál miért fizetsz duplaannyit, mint vidéken?
Az elektronikai boltban miért drágább 50 ezerrel a videókártya?
Miért kevés 2000 forint egy ebédre, ha nem menüt eszel?
A taxisnak miért fizetsz háromszor annyit kilométerarányosan, mint mondjuk Sopronban vagy Miskolcon?
A parkolási díjak miért négyszer akkorák, mint megyeszékhelyen? És miért van jóformán csak fizetős parkoló?
Akadémikus kérdések, nemde?
Hát én valahogy úgy vagyok vele, hogy ha a fővárosban laksz, akkor nem csak egy otthont fizetsz meg, hanem azt is, hogy a közelben van minden!
Üzletek, közösség, szórakozás, nyüzsi, munka akár.
Nagyvárosi dolgok... minden előnyével és hátrányával(dugók, kosz stb). Aki szereti, annak még akár többet is megér. Aki meg nem, annak viszont jobb máshol keresgélnie.
Éjjel nappalitol mit vársz nem ott kell vásárolni. Fogod egy hétre bevásárolsz sldi lidl hentes vagy penny csá olcdon megusztad és nem mész be minden nap a boltba. Elöre kell gondolkodni kamra módszeresen. Máris megtanult az ember sporolni csal sokan hülyék hozzá
Ruházkodás kérlek, én 4-5éves periodusra vásárolok érdekes egy ruhám se nyult ki és fakult ki és nem veszek max akkor ha kilukadt. Cipöt is maximum 4évente ha szétmenne.
Furcsa, hogy az eddigi válaszolók a "vidék" alatt csak azt a falut értik, ahol az egyetlen bevásárlási lehetőség a sarki coop. Vidéki városokban is ugyan úgy megtalálható minden szupermarket, sőt a közeli nagyvárosokban hipermarket is, és itt a 25 km-re lévő Auchanbe olcsóbban (értsd: a helyközi közlekedés olcsóbb, mint a bkv/ nagyobb sebességnél az autó kevesebbet fogyaszt, mintha fél órát tötyörögsz a dugóban) jutsz el, mint Pesten a szomszéd kerületbe.
De em is az számít igazn, hogy egy kiló kenyeret 300 vagy 400 Ft-ért kapsz meg, hanem tényleg az, hogy míg egy vidéki nagyvárosban 60.000 Ft-ért egy 58 m2-es lakást kapok, pesten ezért maximum egy 10 m2-es lyukat valahol a város végén, és a fürdőszobát még 3 emberrel meg kell osztanom...
Lehetne mondani, hogy ott magasabbak a fizetések, de ez sem így van. Párom Pestre jár dolgozni, én vidéken dolgozom, ugyanannyi tapasztalattal, hasonló (mindkettő mérnök) munkakörben pontosan ugyanannyit keresünk, ráadásul ő multinál, én meg egy kisebb cégnél.
Arról nem is beszélve, hogy az idő pénz, és Pest eszi az ember idejét. Minden közel van mégis minden dupla annyi ideig tart, Pesten kétszer annyit állok sorban a boltban, 2x annyi lámpa van, aminél szintén állhat az ember, ha tömegközlekedéssel jár az annyi idő alatt tesz meg 5 km-ert, amennyi idő alatt egy vidéki busz 25-öt. (Tapasztalatból írom, 5 évig laktam pesten, annyi pont elég is volt belőle)
Viszont azt is megértem, hogy aki pestinek született, az nem tud máshol élni, ha ott születtem volna én se tudnék. Pont ezért nem szeretném, hogy a gyerekem oda szülessen....
Nem érdemes Kérdező, és itt nemcsak az albérletárakról van szó
MINDEN sokkal drágább Budapesten
A megélhetés is, a közlekedés is, a ruházkodás is, az élelmiszer is
Lehet hogy több pénzt keresel, de azt el is pisálod a sokkal drágább megélhetésre, eredő = 0
Még ha ki is fog lukkanni az ingatlanlufi is,akkor se javaslom hogy Pesten lakjál
"Az elelmiszerarak egyaltalan nem magasabbak sot..."
Nem a francokat nem, a kenyér és a tej Pesten háromszor annyi minimum mint vidéken
"Olcsobban es jobb alapanyagokat veszek pesten."
Olcsóbban, haha, évszázad vicce...maximum az aluljárólban a rétinégerektől kapsz olcsón bármit is
És mik azok a jobb alapanyagok? A Mehemed-tej? Ami sose látott tehenet?
"Undorito hogy vidéken drágább az élet."
Ha vidéken drágább volna az élet, már rég kiürültek volna a falvak
Vidéken minden SOKKAL olcsóbb, pláne ha nem boltban veszed
Tudod, a vidék látja el a fővárost, nem pedig megfordítva, a fővárosban még kifizettetik veled a szállítást is
Szóval az állításod, miszerint vidéken minden drágább, egy nagy kamu
"Itt Pesten ezt 280-ért is be tudom szerezni csak utána kfll járni."
Maximum a TESZKÓban, ahol egységes árak vannak
De már ott is 300 fölött van a kenyér
"Megéri itt élni mert nem vagyok a cba romlott husaira és tulárazásaira kényszeritve pláne mem a coop köcsögséheire."
Tényleg, helyette zabálod a hormonokkal, hozamfokozókkal tömött tápgyárban nevelt sertés húsát, meg a génmanipulált puffasztott vegyszeres szar kamuzöldséget-gyümölcsöt
Biztos jó lehet műanyagot zabálni, majd jó kis bélrákot kapsz tőle, és gondolkozhatsz azon, megérte-e spórolni
"Hentesek tömkelege elérhetö könyörgöm egy kilo pulykaszárnyat 350ft-ért vettem"
Budapesten...ahha...
Na kisapám amit te ennyiért kapsz, az vagy húspótló, vagy lejárt...
"Éjjel nappalitol mit vársz nem ott kell vásárolni."
Máshol se olcsóbb, budapesti áron kétszer jóllaksz egy vidéki étteremben, Pesten egyszer se
Lehet engem is lepontozni a városi patkányoknak, szeretem látni ha igazam van, beismerni úgyse fogjátok még saját magatoknak se, mert az ugye derogál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!