Milyen Szegeden élni? Milyenek a lehetőségek?
Figyelt kérdés
Országos viszonylatban milyen város Szeged?2018. aug. 22. 14:38
1/2 anonim válasza:
Nem biztos, hogy én tudok a leghasznosabb válasszal szolgálni, de azért leírom a tapasztalataimat, hátha segít valamit. Én egyetemistaként éltem ott egyébként. Azt, hogy pontosan milyen lehetőségekre gondolsz(lakás,munka,szórakozás?), nem tudom, de nekem nagyon tetszett ott az élet. Eredetileg egy kis városban laktam, pár éve pedig Pesten élek, és nekem Szeged így a kettő között van sok téren és pont megfelelő. Megfelelő méretű, nincsenek akkora távolságok, rengeteget gyalogoltam ott inkább tömegközlekedés helyett, de nekem amúgy azzal sem volt bajom, szerintem jól ki van építve. Viszont gyalog tök könnyen (és ingyen) be lehet járni egy jó nagy részét, viszonylag belátható idő alatt. Sokkal tisztábbnak éreztem a levegőt, mint Pesten, itt pl. folyton kijönnek a pattanásaim stb., tiszta por az arcom, mikor este megmosom. Szegeden sok helyen dominálnak a szépen beültetett, zöld területek, sok jellegzetes épület van, ami alapján nekem könnyebb volt tájékozódni. Szórakozásra minden adott, ami Pesten is, csak mondjuk nem 15 pláza van, hanem kevesebb, de azokban is meg van minden. Mozi, színház, múzeum adott, rengeteg sok kültéri program, fesztivál van. Este sokszor szépen ki van világítva a belváros. Én pl. albérletet is jóval olcsóbban találtam, mint Pesten. Munkáról annyira nem tudok nyilatkozni. Egy szóval szerintem szép, élhető, "virágzó" hely. (Egyébként Pesttel sincs különösebb bajom, ez igazából emberfüggő, kinek mik a prioritásai.)
2/2 anonim válasza:
Én Szegeden születtem és azóta itt élek. Az előző válaszoló jól összefoglalta. Kicsivel talán kevesebb lehetőség van, mint Pesten, mondjuk ez logikus, de ha egy nagyvárosban akarsz élni, akkor szerintem Szegednél jobbat itt nem találsz. Viszonylag tiszta levegő, sok látnivaló van a városban és a környékén. Ez persze függ attól, hogy mi célból jönnél ide (munka, iskola...stb), de szerintem jól éreznéd itt magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!