Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Az normális dolog, hogy az...

Az normális dolog, hogy az alattunk lakó emiatt fenyegetőzik?

Figyelt kérdés
Nemrég költöztem ebbe a panelba, de máris meggyűlt a bajom az alattam lakó nénivel. Az a helyzet, hogy egy nagyon régi mosógépem van (Hajdú Energómat, ha mond ez valakinek valamit)ami hát igen zajos, főleg amikor centrifugázik, de szerintem mosás közben is lehallatszik a motorzúgás. Ma délután, amikor ment a gép csengetett az alattam lakó hölgy, és igen alpárian elkezdett rikácsolni a folyosón, hogy azonnal szüntesem meg ezt a dübörgést, mert hogy neki állandóan ezt kell hallgatnia, mellesleg pedig van egy repedés a konyhájában ami emiatt majd biztos tágulni fog stb. Hát én tényleg kedvesen és tisztelettudóan elmagyaráztam neki, hogy az csak a mosógép, és mindjárt lejár, de csak mondta a magáét, hogy ő aztán fel fog keresni a gondnoktól a közös képviselőn át a kerületi önkormányzatig mindenkit, mert itt terrorizálják a nyugdíjasokat a lármával.... erre nem tudtam mit mondani, becsuktam az ajtót. Nyilvánvalóan túlreagálta a dolgot, ez nem vitás, a kérdésem inkább arra vonatkozna, hogy amúgy jogosan tehet panaszt a mosógép zaja miatt? Tudom hogy hangos, én is hallom, de nem tudok mit csinálni vele. Vettem alá direkt ilyen gumiszőnyeget, meg arra is figyelek hogy délután indítom be, amikor a legkevesebb embert zavarja. Arról nem is beszélve, hogy 19 éves srácként nem sok cuccom van, heti 1x szoktam mosni. Ez most akkor a lakók zavarásának minősül?

2018. aug. 7. 21:10
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
71%

5-ös, már RÉG nincsen csendrendelet, AKÁRMIKOR vergődhet a másik - sajnos :D

Kérdező, ki kell röhögni, aztán csá.

2018. aug. 8. 11:38
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Nézd meg a társasház házirendjét! A miénkben az van, hogy zajjal járó munkálatokat hétköznap 8-18 között szombaton 9-14 között lehet végezni. A mosógéppel mosás is munka, még ha nem is felújítási, tehát szükséges. Ha legközelebb becsönget, mondd el ezt neki, dörgöld az orra alá a házirendet, és mondd meg neki, hogyha nagyon ugrál, akkor mindennap 8-18-ig légkalapácsot vagy fúrót fogsz üzemeltetni, egyelőre örüljön a mosógépnek. Amúgy, ha van ilyen a házirendben, és feljelent, ezzel védekezhetsz is, hiszen nem hobbiból okozol zajt, hanem egy szükségszerű munkálattal.
2018. aug. 8. 14:24
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Mond neki, hogy nagyon szívesen leviszed a szennyest mosásra. Azzal megoldódik a problémája egy csapásra.
2018. aug. 8. 14:53
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az alsó szomszédom felkopodtatott és elkezdett ordibálni, hogy eddig eltürte, hogy folyamatosan tologatjuk a bútorokat, hisz most költöztünk oda, de hagyjuk abba, mert ezt már nem bírja és folyton ezt hallja még a tévéjét sem tudja nézni tőle.

Persze mi semmit sem csináltunk, még az székeket sem húztuk a földön.

Ez után párszor feljött és minden alkalommal kicsit hangosabban ordított és elképzelhetetlenebb dolgokkal fenyegetőzött. Majd egyik alkalommal csendbe maradt előttem, mert meghallottam az a nyikorgató hangot és látta, hogy nem én csinálom mert előtte álltam.

Kiderült, hogy a felettem lévő emeletről jött, de olyan halk volt és ritkán jött elő, hogy nekem addig a pillanatig fel sem tünt :D, de az alattam lévő öreg nő már kikészült tőle.

Szimplán nincs semmilyen elfoglaltsága és a legkisebb dolgokon is felhúzza magát.

Persze onnantól kezdve nem láttam, de rengeteg hozzá és a te történetedben leírt bolog öreg van.

Ne foglalkozz velük.

Legközelebb ha felmegy, akkor nyisd ki az ajtót majd pár másodpercmulva szó nélküld csukd be... Várd meg mire felhozza a közösképviselőt vagy esetleg rendőrrel megjelenik csendháborítás miatt :D

Magyarázd el nekik a helyzetet és ők majd elhallgatatják a az öreget...

2018. aug. 20. 19:18
 15/15 A kérdező kommentje:
Utolsó, ezen a sztorin jót röhögtem, hatalmas :-D Igen sajnos már én is rájöttem, hogy sok öreg egyszerűen abban éli ki magát hogy másokat kukkol vagy piszkál valamivel. Szóban forgó mámi amúgy azóta nem jött fel, tevékenysége kimerül abban, hogy random időpontokban elkezdi verni a radiátor csövét, gondolom olyankor hall valamit amire azt gondolja hogy tőlem származik, vagy nem tudom. Egyszer futottam vele össze a liftben, volt nálam egy üveg sör, mire elkezdett műmájer módon szirénázni, hogy ilyen fiatalon alkoholizmusra adom a fejemet, hát micsoda dolog ez. Jólvan, mindegy, hadd mondja, már csak röhögök rajta :-D
2018. aug. 24. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!