Nem gondolkodtatok el azon, hogy érdemes lenne elhagyni az országot?
Engem az sokkol időnként, hogy mennyire nem toleráljuk a különbözőséget - és itt nem csak a melegekre gondolok, hanem bármire, ami kicsit is eltér az átlagtól. A "normális" élet = középiskola, egyetem, egyetemi évek alatt már pártalálás, eljegyzés, kertes ház megvásárlása, autó megvásárlása, házasság, két gyerek, golden retriever megvásárlása, gyerekkel történő vagizás, átlagos állás megtartása, évi egy nyaralás sok fotóval dokumentálva. Ha ebből valamit alul- vagy túlteljesítesz, esetleg ki sem pipálsz, mert te meleg vagy, nem szeretsz vezetni, inkább macskapárti vagy, nem vállalsz gyereket, vagy panellakást vásárolsz és oda szülsz, esetleg el se mész egyetemre, mert autodidakta módon képzed magad, akkor már kapod a savat azoktól a nyomorultaktól, akik kétségbeesetten próbálják fenntartani az ideális élet látszatát.
Ha én valami miatt elmennék innen egyszer, az ez a mentalitás lenne.
Mi jól megvagyunk itt, így nem gondolkozunk azon, hogy elmegyünk.
Köszönhető ez amúgy azoknak is, akik elmentek, hisz így több lehetőség jut nekünk, válogathatunk.
Itt van a családom, a barátaink, mindenki. Nem érné meg elmennünk azért, hogy néhány százezerrel többet kapjunk.
Amiért néha elgondolkozunk ezen (de inkább csak komolytalanul), az a hazai mentalitás.
De igen, és el is hagyjuk hamarosan a párommal. Sok barátom, ismerősöm kinn van már, egyik legjobb barátnőm most költözik.
Már szervezzük az utat, a szállást, a munkát, ezért most többet beszélek a kint élő ismerőseimmel. Semelyikük nem kíván hazajönni, ami azért árulkodó.
Visszatérő fantáziám...
Nem szeretem sem a magyarok mentalitását, sem azt, amerre halad ez az ország.
Ilyen alapon mindenhol a te adódból tartják el a munkanélkülieket. Nézd meg Angliát, mennyit kap ott egy egyedül álló anya aki mondjuk nem tud dolgozni a gyereknevelés mellett. Gondja nincs a megélhetéssel, elhiheted. Mégsem robbantják fel az utcákat az elégedetlenkedők, pedig akad még jónéhány millió migráncs is, akik szintén az állam csecsén élnek.
Szerintem most épp érdemes hazaköltözni, de ez csak az én véleményem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!