Féltékeny barátnő. Tudok ezzel kezdeni valamit? Egyáltalán érdemes foglalkoznom ezzel?
Édesanyámnál töltöm a nyarat, aki egy olyan lakásban él, ahol van egy nagyon közös udvar a többi lakás lakóival. Ezt a típust nem tudom hogy nevezik másképp, de nem ikerház tudtommal. (Esetleg ezt megírhatná, aki tudja ennek a tisztes nevét. :D)
Szóval mesélte nekem, hogy az egyik szomszédunk, akivel jóban van, nyárra elutazott valahová, és addig a fia lesz itt a barátnőjével. A srácot már látásból ismertem korábbról, mivel többször szoktam anyámnál aludni. Köszönt eddig, de nem beszélgettünk. Nem is érdekel.
Anya mesélte nekem, hogy a srác barátnője is milyen rendes, ennek örültem is. Csak van egy kis bibi. Nekem egyáltalán nem köszön vissza a lány, sokszor elfordul tőlem, így még az arcát se tudtam megnézni, mindig csak oldalról vagy hátulról látom, mert amint észrevesz, rögtön elfordul tőlem.
Nekik is és nekünk is van kutyánk, ki szoktuk őket engedni az udvarra, ahol egymással játszhatnak, futhatnak egyet.
Na most engem sértett ez a bunkóskodás, nem is értettem mi baja van, nem ismerjük egymást sehonnan.
Múltkor mikor kiengedtem délután a kutyánkat az udvarra, a srác is kiengedte az övéjüket, kiment a lakás elé, köszönt nekem, erre kapásból kivisított neki a csaj, hogy "Ne legyéééél kint, amikor kint van az a csaaaj!". Visszafordult a srác hozzá, és rászólt, hogy ezt fejezze be, én pedig köpni-nyelni nem tudtam. Akkor vált bennem világossá, hogy valószínűleg féltékeny, hiszen mi más baja lenne velem, amikor nem is ismer?
Azóta akárhányszor kimegy a srác az udvarra, a barátnője már morog, nem mindig érteni mit. Ha köszön nekem, a csaj már idegbajos, ezért egy ideje inkább nem köszön a barátnője jelenlétében. Elmeséltem anyunak, mert egy hétig nem volt otthon, addig én vigyáztam a kutyára és rendbe tartottam a lakást, meg nekem is dolgom volt, eljártam. A buszon is találkoztam a lánnyal, ott is elfordult tőlem egyből. Anyámnak a mai napig köszönnek mindketten, csak velem ilyen a lány, meg mostmár a fiú is csak akkor mer köszönni, ha a lány sincs otthon, gondolom (mert olyankor nem megy a visítás).
Na már most! Gondolhatjátok, hogy nagyon feltornázta az egómat ez az egész, főleg a féltékenykedésre hajlamos felhasználók. A valóság viszont az, hogy ezzel a viselkedéssel a másikat is kellemetlen helyzetbe hozzátok, csak megemlítem.
Először csak magamban mérgelődtem, hogy hogy lehet valaki ilyen debil, nem normális, elmebeteg, de azóta már igyekszem ignorálni az egészet.
Esetleg valamikor lesz arra esély, hogy befejezi ezt az utálatos viselkedést a lány és velem is normális lesz, mint anyuval, vagy elképzelhetetlen?
Nagyon közös udvar helyett azt akartam írni:
*NAGYOBB
Nem akarom sérteni az egódat, de a barátnője valószínűleg minden már okésan kinéző nőnél ezt csinálja, mert nem tűnik túl értelmesnek. Ha a srácnak baja lenne ezzel, akkor már otthagyta volna, de elviseli. Persze ettől még nincs veled gond, de a hangsúly itt azon van, hogy a srác csaja betegesen féltékeny.
Én azt nem értem az egészben, hogy miért szeretnéd, ha befejezné? Miért akarod, hogy normális legyen veled? Egyrészt azt mondtad jól esik, másrészt nem is beszélsz velük, a sráccal sem beszéltél egy szót sem, csak köszöntetek egymásnak - plusz állításod szerint nem is érdekel. Emellett csak a nyáron lesznek ott, szóval soha az életben nem fogod látni őket többé valószínűleg.
Mi miatt érzed azt, hogy kedvelnie kéne téged a lánynak, mikor azt is tudod, hogy féltékeny rád, tehát nem a személyed ellen megy?
Rosszul fogalmaztam. Úgy kellett volna írnom, hogy azt hiszitek, jót tesz az egómnak, pedig inkább sért ezzel a viselkedéssel. És hogy a féltékenykedésre hajlamos felhasználók azt hihetik, hogy ez nekem jó, jót tesz az egómnak. Pedig igazából bánt.
Ezt a részt rosszul fogalmaztam meg, elismerem, hogy könnyen félreértelmezhető ezért.
Azért fejezhetné be, mert ezzel az antiszociális viselkedéssel csak "mérgezi a levegőt" feleslegesen, és én nem az állandó visítást és morgást akarom "élvezni" a nyáron.
Őszintén, nem sokkal jobb a hangulat, ha nincs ez az ellenségeskedés? Mert amikor kiülünk anyával egy kávéval az udvarra (van külön asztal, székek), és nézzük a kutyákat, ahogy játszanak, akkor jó lenne ezt az idilli képet nem telehányni ilyen buta viselkedéssel.
-Hello :)
- Hello :)
Nem is kell jópofizni, csak haladjon el mellettem és élje az életét, ne azt lesse, hogy mikor szól hozzám bárki, mert arra ugrik. Ráadásul a barátja mondta, hogy vékony a combom, erre nekiállt fikázni meg bántani a csaj. Ezért zavar, mert még bánt is. Ugasson a barátjának a négy fal közt, engem meg hagyjon ki ebből. Egy nyugalmas környezetben szeretnék ébredni reggelente és nyugodt szívvel kimenni a KÖZÖS udvarra bármikor, amikor jól esik. De a megjegyzései meg a visongatás nélkül, ami ellenem irányul.
Ezért fontos. :)
Anyám is ezt észrevette rajta egyébként.
Amilyen buta, hidd el, ez sem segítene rajta. Ma egész nap elvoltam. Estefelé kiültem teázni anyámmal, erre ilyen erőltetett vinnyogó hangot adott. Tudod, azt a fajtát, amiről lerí, hogy a delikvens figyelmet akar magának. :O Hát ez ennyire balf@.z. Tegnapelőtt már elkezdtem alkalmazni azokat a tanácsokat, amiket itt kaptam. Nem foglalkoztam vele. És valamiért ez még jobban zavarja, mert azóta hangosabb, és mindig próbálja magára terelni a figyelmet. Pl. a mostani erőltetett vihogással. De ahogy észrevettem, a srác sem egy észkombájn.
Már az összes normális ember külföldre menekült? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!