Az Izlandiak nagyon ragaszkodnak saját kultúrájukhoz. Például a nyelvükbe, ha jövevényszó jönne, kitalálnak helyette valami mást, vagy elővesznek egy régi szót. Nem hinném, hogy örülnének a migránsoknak, szerencséjükre ez a veszély nem fenyegeti őket. Amúgy hideg van, meg sötét, nem EU-tagok, szigetország, szóval én biztos nem mennék oda!
Norvégia közelebbi kapcsolatban áll az EU-val, befogadó ország (bár mostanában szigorítottak), az életszínvonal nagyon magas, a nyelvük is egyszerűbb az izlandinál, és nem sziget. De uú. hideg van meg sötét...
Szóval inkább Norvégia, ha muszáj választani.
Norvégia is gyönyörű lehet, de számomra Izland különlegesebb, ezért Izlandot választanám.
Mondjuk azt hallottam Izlandról, hogy csak olyan embernek érdemes kimenni oda, aki bírja a magányt és a monotonitást, mert nincs sok ember, nincs igazán pezsgő társasági élet, ráadásul még az idő is eléggé szürke, esős, ami a kimozdulásoknak nem igazán kedvez.
Nem tudom mennyi igaz ebből, nincs gyakorlati tapasztalatom, csak a lexikális ismereteim és más emberek beszámolói alapján hoztam össze ezt a választ. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!