Mit csináljak, ha utálom a kollégiumot?
Felnőttként már laktam olyan albérletben amit több diák vett ki. A kisebbik szobában voltam és csak éjjel aludt abban egy diák, nappal a többiekkel tanult a másik nagyobb szobában. Ez olcsó is volt és teljesen kibírható is mindenki számára.
Voltam fősulin kollégista 3-4 hónapig. Hát tényleg ledöbbentett. Mert korábban szakmunkásképző kollégiumában is laktam 3 évet. Az kultúrált volt, de szerintem csak azért mert voltak benne nevelőtanárok akik fenntartották a rendet. De a fősuli kollégiumban mindenki egymást marta. A vizsgákra meg úgy készültek hogy hajnalig bömbölt a zene és úgy tanultak. Másnap meg persze olyan is előfordult hogy írásbeli vizsga közben az egyik lefejelte a padot mert ülés közben elaludt. Meg a vizsgáik sokadjára szoktak sikerülni, ami persze nem meglepő hisz a leírt módon hogy lehetett volna alfába merülve tanulni. Szerencsére aztán saját garzonban lakva fejeztem be a fősulit. A koleszban lakva tuti hogy egy évvel tovább tartott volna, vagy az is lehet hogy faképnél hagytam volna az egészet sulistól. A sorkatonaság is kibírhatóbb volt a fősuli kollégiumnál. Persze rend és fegyelem hiányában a sorkatonaság túltett volna a fősuli kollégiumán. De ami érdekes, a közösen kivett albérletben sem volt "rendfentartó erő", mégis az egyik legélhetőbb megoldás volt. Talán csak egy bizonyos "népsűrűségtől" kezdve szabadul el a pokol, ahogy a fősuli koleszban. Mivel a közösen kivett 2 szobás albérletben volt összesen csak 6 fő.
Kérdező, ez véletlenül nem a Miskolci Egyetem kollégiuma? Nekem arról van tapasztalatom, szinte szóról szóra ugyanezeket tudnám leírni...
Hogy a kérdésre is próbáljak választ adni: esetleg valami rokonod/ismerősöd/jóhaverod nem lakik a városban akihez "be tudsz költözni", akár valamilyen kompenzációért cserébe is?
Esetleg ha nem megy senkihez és maradnod kell a koliban, füldugó használata? Úgy legalább a zaj szűrődik valamennyire, egyetem mellet (főleg ha tanulni kell a vizsgákra) én a pihenést tartom a legfontosabbnak.
Az ágy kényelmetlenségén mit értesz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!