Meddig fog még romlani Budapest közbiztonsága?
20#
Lehet romlásnak nevezni, és valószínűleg romlott is. De főleg más lett. Máshogy lett rosszabb. Más világ van, és lehetne sokkal rosszabb is.
21#
Senki sem mondott ilyet. Nem kell itt a hatyú halálát játszani, meg dramatizálni a helyzetet.
Budapest sokkal biztonságosabb város, mint a nagyvárosok 90 százaléka. Ennyi. Nem kell elhinned, de akkor is így van.
Úgyhogy szét kell nézni, a nyavajgás helyett.
Így nem jó, úgy nem jó, így félek, úgy félek, így rossz, úgy rossz, jaj de sz/r minden.
Az agyamra mentek, az örökös síránkozással.
Varjál magadnak szuperhős ruhát, oszt tegyél rendet bazzeg, vagy sétálgassál pár nagyvárosban este, és meglátjuk akkor is ez lessz e, a véleményed.
15 éve kislányként sétálhattam a környékünkön. Drogosok és rablók nélkül.
Ma már egy kislány a suliból se menjen haza egyedül, fényes nappal.
Ma már lassan én félek fényes nappal.
Az áruház mellett fekszik a kiütött drogos.
A magánterületünkön hajléktalanok és rengeteg szemét.
Hülyeség, szándékos ferdítés.
Féljél csak nyugodtan,...ha azt akarod.
Mondjuk ezen az oldalon érdekes lenne, de legszívesebben leírnám, hogy gyere, nézd meg magad!
15 éve nem csináltak maguk alá hajléktalanok a házunk alatt, rablás (nyaklánckitépés és egyéb) jóval kevesebb volt, drogosra konkrétan nem emlékszem, most meg erősített rendőri jelenlét van miattuk, bár 1. a rendőr szeme láttára is folytatja tevékenységét 2. hozzánk pl. már nem jön el a rendőr. Növényt nem mer ültetni a lakóközösségünk, mert ellopják, megrongálják, levizelik. Mások szemetét takarítjuk, egyre nagyob mennyiségben. Néha megjelenik egy-egy nagyobb is, például mosógép kidobva...
A rendőrségről pedig természetesen nekem is az a véleményem, hogy trafizni tudnak, mást nem.
Ha kirabolnak, ki se fogom hívni őket.... Minek??
Kérem tegyék meg tétjeiket! A térfigyelő kamera épp nem arra nézett/egyáltalán nem működött; a környék magánkameráinak felvételét kikérni luxus, meg egyébként is... Nyomozás lezárva.
Kislányként vajon miért nem féltem? 14 évesen sötétedés után (pl tél volt, azért voltam kint az utcán) miért nem féltem?
Pedig félősebb voltam, mint most...
Ja, és nem nyugtat meg, hogy külföldön is vannak rossz részei a többmilliós városoknak.
Nyilván ott is romlik a közbiztonság.
Ettől én itt félek a drogostól fényes nappal, 3 méterre a térfigyelő kamerától. A drogostól, aki azért nem bánt, mert van szemtanú, egy család megy előttem.
De gyertek nyugodtan megnézni, ha nem hisztek nekem.
Jobb soha nem lessz, csak rosszabb. Tobb az ember a foldon (budapesten is) kevesebb a munka, sok a reklam mindenhol mai hirdeti az exotikus heleyekt, autokat, csajokat, hapsikat stb, az emberek azt latjak hogy mas allandoan vasarol csak ok nem, kevesebb a munka mert a computerek elveszik a robotok elveszik, sok az elkeseredettseg. Ez mind a bunozest noveli, mert akarom az exotikus autot akarok az exotikus helyre menni en is, a jo csat meg a jo pasit is akarom, akarok en is vasarolni mint mas, akarok olyan munkat ami jo fiztest ad, stb.
Oszt ha nem van meg akkor megszerzem a ra valot. Honnan?? Tolled, a szomszedaidtol, a rokonaidtol, a barataidtol.
Most per pillanat az aranykor veget jarjuk, biztonsag volt, munka volt, utazhattunk volt ra penz, valogathattunk. A jovo ben nem lesz igy, sot 10-15 ev mulva mar ilyen jo se lessz mint most. Mostmar lazadasok lesznek es haboruk. maskepp nem is lehet. a parazita mindig elpusztitja sajat kornyezetet akarva akaratlanul mar csak a tulszaporodassal is, mert honnan jon majd a viz 30 ev mulva?? Honnan jon az elelmiszer?? 20-25 milliard ember a foldon??
Nem kell engem félreérteni..."Igennagyon"sz©r a helyzet, ezt látjuk.
Hogy meddig romlik? Addig amig, a polgárok össze nem fognak, hisz harminc fővel és le nem gyilkolják az utcán a bűnözőket. Természetesen egymást tanúvallomásokkal védve. Utána hazamennek megkávézni.
Hogy meg van a veszélye, hogy banda lesz belőlük? Ja. Megvan. Ezért kéne az oktatásnak, oktatásnak, a nevelésnek meg, nevelésnek lennie.
A szemét helyett erkölcsi, morális értéket kell adni a következő nemzedéknek, de ez, ha most elkezdjük, akkor is 50 év, mire eredménye lesz.
Mindenki kezdjen a saját háza táján. Kezdetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!