Meddig fog még romlani Budapest közbiztonsága?
15 évvel ezelőtt nem volt ennyi hajléktalan a lakhelyemnél.
Egyáltalán nem féltem az utcánkban, este se, holott például sokkal kevesebb térfigyelő kamera volt.
A lakóközösségünkben is kevesebb rablásról lehetett hallani - jó, azért voltak nyilván, de nem annyi, mint most.
Pont a Fideszt szidhatnám ezzel.
Amúgy nemcsak romák szörnyűek sokszor, hanem magyarok.
Pár hete is egy fehér, nem roma embertől kaptam majdnem hideglelést.
Múlt héten is fehér volt a bokorban fekvő drogos.
Ja, a térfigyelő kamera látóterében drogozó is fehér volt.
Melyik részén laksz Budapestnek? Én speciel közel élek az agglomerációhoz, ebben a kerületben (pár betörést leszámítva -azt is ritkán-) nincs semmi. Ha hajléktalant látok, azt is rendőrökkel és tessékelik fel a villamosra, hogy menjen vissza oda ahonnan jött.
A miap volt "szerencsém" a 13. kerületben járni, ahol azért láttam érdekes dolgokat. Tuti nem kutyasz@.r volt a kapualjban és a játszótér mellett. Ahogy tuti az is, hogy 1 óra alatt 2 szipust láttam.
Lehet, hogy a belsőbb részek rehabilitációja kergette hozzánk a problémát.
Nálunk a kapualjban csak rabolnak, a dolgukat kicsit arrébb végzik, de szintén a mi házunk falánál.
A rendőr ide már nem jut el, erre már nem járőröznek, de szép kis térfigyelő kamera van dísznek.
Inkább fogalmazd úgy, hogy a kerületben, amelyikben laksz, miért romlott.
Ahol én vagyok, ott rendezett a környék, hajléktalan nincs. Kaput úgyis zárjuk, ott aztán próbálkozhatnak betöréssel, de amúgy se hallottunk ilyesmiről.
Betörés nálunk sem, kirablás még kint az utcán.
Egy rossz hírű kerület jó része, sok újabb építésű házzal (1-2 éves, 10, 20 éves, sátortetős panel).
Talán a rehabilitált részről jöttek ide drogozni, meg a hajléktalanok, meg rabolni - ezt még el tudom képzelni.
Mégis háttal a kapunak és figyelve keresem elő a kulcsomat, mikor hazaérek.
Volt, hogy leültem a párkányra és vártam, odajön-e a drogos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!