Mit tegyek, hogy a lakóház ne utáljon ki?
“munkahely másik városban”
Az meg miért? Van egy jól fizető melód, akkor költözz a munkahelyed mellé. És mi van a gyerek apja rokonságával, értem, hogy őt nem érdekli, de a másik nagymamát sem érdekli az unokája? Gyerektartást meg pereld ki, az amúgy sem a tiéd, hanem a gyereké.
A tartásdíjat a bíróságon keresztül ki kell követelni. Nem lehet belenyugodni, hogy nem kapsz. Fordulj a bíróság ingyenes jogsegély-szolgálatához.
A levelezős szomszédoddal ülj le, és avasd be, hogy mi a helyzet. Mondd meg neki, hogy te próbáltad, de nem tudod elérni, hogy az anyád másik cipőt vegyen. A többi lakóval is szóba lehet állni emberi módon, nem ellenségnek kell őket tekinteni, és akkor ők se fognak téged annak látni.
A gyerekedet ne akard fegyelmezni, hanem szeresd. Értsd meg. Fáradt. Vedd fel, ölelgesd, told haza babakocsiban. A hiszti valamilyen szinten normális ebben a korban, később elmúlik. Akkor keletkezik, ha az ő akarata szembekerül a tieddel. Limitálni kell, hogy mire mondasz nemet, csak akkor tedd, amikor indokolt, fölöslegesen ne borzold a kedélyét, amiben ő dönthet, abban döntsön. Jobban elfogadja a tiltást, ha más dolgokban viszont választhat. Hogy mért mész érte későn, azt el lehet neki mondani. Biztosítsd róla, hogy szereted, de csak most tudsz ideérni a munkából, te is szeretnél hamarabb jönni.
Hasonló helyzetben voltam , csak az en lányom mar 11 éves
Nagyon nehez !! Egyuttérzek veled
En is berlakasban lakom kulföldön es 6 eve mióta ittlakom , fraszom van h a szomszedok mit szólnak . Engem a gyerek hisztije sirasa sose idegesit , nem borit ki de mivel feltem a szomszedoktól es a gyerek naponta hisztizett órákat , egy idö utan elszaladt a cerna es kiabaltam vissza meg karomkodtam , amit maig banok , es ez naponta , meg most is elöfordul , ijedtemben reagalok igy , en ha felek , karomkodom.
Igaz nem szóltak soha , de mindig széles vigyorral elöre köszöntem nekik , mint akinek vajas a sapkaja , egy csaladnak átadtam a pincemet , miutan mar belekölöztek , közöltek h elvették , ok lesz ? Mondtam igen , sose hasznaltam , az igaz .
Egy alkesz szomszednöm hozzam menekult mikor utötte a pasija , en meg ajtót nyitottam ezzel veszelyezteve magam es a gyerekem , a pasija örjöngött , tetkósan , fogatlanul , reszegen a háttérben
A rendörseget vele egyutt vártam a folyosón , azok meg rá egy órára jöttek .
Ha nem vartam volna vele a rendörseget , befekudt volna a gyerek mellé ,bealszik.
En a gyerek cirkuszkodasai miatt ilyen jófej lettem , es csend volt de lehet igy is az lett volna , nem tudom. Lehet jelentettek névtelen .
Mindig szeles mosoly , jóónapot !!!
Miert féltem ? Ez a lakas maig az egyetlen hely a földön ahol egyutt lehetek a gyerekemmel es a viselkedese ezt tettte veszélybe .
Istenem , mi kinlódás
Megértem a ketsegbeesesed , h anyukad ebben nem ért meg es tamogat , hangoskodik tovabb , ez borzasztó , mikor nem értik meg miröl van szó !!!! Az en csaladtagjaim is mind hangos fajták ( bár lennének itt )
Örultekháza van nálunk
En alapvetöen halk vagyok , beket hagyok a gyereknek , ipadezhet , nincs hazimunkaja soha , hagyom elni , kedvenceit fözöm es akkor ki cirkuszol? Ö! Nem talal ezt azt , vagy faradt , vagy valamit nem jò hangsúllyal mondok , velemenyezek egy you tube sztárt stb , barmi , mintha egy részeggel élnék
A másik : egy kisgyereket alapvetöen nehez koran költeni , kirángatni a kis meleg fészkéböl a sötet hidegbe , idegenek köze a bölcsibe, mert nem erti h miert ? Mi az hogy munka , meg pénz , meg idö . Ö ezt nem erti, csak azt h anya nincs vele es nem erti miert
En kivanok neked eröt es h optimistan tekints a jövöbe , minden eltelik egyszer
Egyetértek az előzőekkel, ha munkahelyet váltasz, a gyereked érdekében tedd. Érte van értelme, a szomszédokért semmiképp.
Úgy tudom, a tartásdíjat megelőlegezi az állam, és ő próbálja majd behajtani az apán. Persze ehhez az kell, hogy bíróság ítélje meg a tartásdíjat és nekik jelezd, ha nem kapod meg.
Esetleg anyukád nem akarna előző estétől nálad aludni, amikor ilyen korán kell jönnie? Talán neki is jobb lenne, hisz ha 4-re oda kell érnie hozzád, akkor szerintem 3 után kelhet. Ez brutális... :D Ezzel együtt én is sz..nék arra, hogy a cipő kopogásához ki, mit szól. Gondolom, egyik lakó sem az előszobában, a bejárati ajtó előtt alszik.
Ja, és a világ legtermészetesebb dolga, hogy a kisgyerek időnként sír. Aki ezt sem érti meg, annak az elmeállapotát is kétségbe vonom.
Lehet még cifrább eset is. Pl. gyereked orra totálisan eldugul, naponta X alkalommal porszívóval szívnod kell. Ami hangos. Este 8-kor is. Aztán éjjel kettőkor arra ébredsz, hogy szintén nem kap levegőt. Úgyhogy éjjel kettőkor is beindítod a porszívót. Ez már keményebb lenne, de erről se tehetsz...
Figyelj, én a helyedben kitenném a faliújságra az összes irományt, amit kapok. Melléje odaírnám, hogy aki úgy érzi, hogy csendháborítást követek el, telefonáljon a rendőrségre, ill. tegyen panaszt az önkormányzati hivatal illetékes osztályán. Nyugodtan nézz elébe bármilyen (szabálysértési) vizsgálatnak, hidd el, hogy senki nem fog hibásnak találni.
Egyébként a békés egymás mellett élés híve vagyok, de a szomszédaid minden határon túltesznek.
Hát én is hülyét tudtam kapni amikor a felettünk lakó hülye tyúk már hajnali fél ötkor végig kopogott a lépcsőházon.
Leszarom, hogy ő dolgozni megy, de vegye le a tetves magas sarkúját, mert gyakorlatilag MINDENKIT felvert vele.
Lehet nem foglalkozni a dologgal, meg "ne törődj a többi lakóval", de JOGOSAN fognak kiutálni, bár én a harmadik-negyedik eset után az biztos, hogy elküldtem volna anyudat a halál fxára.
Értelmes ember hajnali 4-5-kor ALUDNI akar, és nem más hangoskodását hallgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!