Hogy lehet azt valaha megszokni, hogy nem közös az anyanyelvetek a párotokkal és a családjával?
A vőlegényem osztrák, majdnem egy éve vagyunk együtt. Tudok németül, az iskolában is azt tanultam, megy is, bármit elolvasok.
Viszont megszokásból és mert az elején könnyebb volt velem angolul kommunikálnk, angolul beszélünk.
Viszont egyszerűen, ha a barátaival, vagy a családjával talállozom a sírás kerülget a német miatt, ott tartok, hogy hiába értem, nem szólalok meg. Mert én vagyok a kis buta magyar lány, azt meg nem kérhetem, hogy mindenki lassított felvételben beszélje nekem a hochdeutschot. Soha nem leszek képes megszokni. Viszont hiába egykori magyar faluban lakik, és 5 km a határ, nem beszél senki magyarul.
Nem is szeretek velük találkozni...
Van akik a nyelvi nehézségek miatt mentek szét???
Jegyespàrt játszunk???????! Leírtam, hogy angolul kommunikálunk, tökéletesen.
Te akarsz itt kötözködni.
Nem kettőtökről beszélek, hanem mindenki másról rajtatok kívül.
Azokról, akik németül beszélnek, és te csak ácsorogsz kukán, minthogy beszélgess velük.
Vagy akkor a párod családja meg a barátai a szemét osztrákok, akik direkt szívatnak, hogy nem beszélnek veled Hochul - holott udnak.
Na, EZT ne meséld be nekem.
"Nem is szeretek velük találkozni..." - EZ a lényeg. Tudja a párod, hogy szíves szerint messzire kerülnéd a családját, meg a haverjait?
Gondolom, nem. Erre írtam, hogy nekem biztosan nem kellene olyan pár, aki láthatólag nem akar az ismerőseimmel találkozni valami random kifogás miatt.
Még valami: én ezeket NEM kötekedésből és bántásból írom, hanem mert kívülállóként teljesen ez jön le.
Te TUDSZ németül, mert tanultad, ők OSZTRÁKOK, soha nem tanultak magyarul, hiába 5km a határ, ezért nem várhatod el, hogy "ők miért nem beszélnek magyarul".
Az meg te vagy. És nagyon megbántottál, mert nem az apjával vagyok jegyben, nem játszuk a jegyességet. Szerintem az jét emberről szól, nem a környezetről.
Igenis próbálkoztam, csak semmi, semmi erőfeszítést nem tettek, tesznek az irányomban.
Ha igen, akkor is olyan stílusban.
De egyébként nem is érdekel, úgysem lett volna ez az egész hosszú életű. Most még nem fáj annyira,nem éltem bele magam nagyon.
Azt arra írtam, hogy te írtad ezt,
"Kemény leszek de leszarom.
Igen te vagy a kis buta magyar lány, aki képtelen megerőltetni magát, hogy legalább kicsit megtanuljon a másik nyelvén."
Akkor most mi is van?????!! Ki nem erőlteti meg magát???!!!?
Soye mondtam, hogy tamuljon meg magyarul, semmi értelme nem lenne.
69%:"Igen te vagy a kis buta magyar lány, aki képtelen megerőltetni magát, hogy legalább kicsit megtanuljon a másik nyelvén."
Ujabb ostoba himsovi fiucska. A nemet pasi mennyire tud magtarul? He?
Én is ezt mondom, hogy én megtanultam németül, oké, hogy nem miatta, de meg.
Azt se veszik semmibe, hogy próbálkozom.
Csak egy idő után elmegy a kedved.
De én vagyok szidva, hogy egy év alatt nem fejlesztettem anyanyelvi szintre.
Egyébként az elején adta a szépet, hogy jd ő megtanít mégjobban németül, én meg őtagyarul. Utóbbi jó vocc, volt cyal a települése nevéig, meg a sziáig jutottunk. De nekem egy szót nem magyarázott el.
Egyébként ez a 69-es megbőgetett. Privátban is írta a marhaságait. Egy nagyon meg csökönyösödött, gonosz valaki, aki Svájcból oltogat itt minket. Nincs olyan ember, aki ilyet elviselne. Ráadásul minden kérdés alatt ezt csinálja, a válaszaiból tudom, hogy ő volt.
Hát én sajnâllak.
Én is itt lakok a határszélen, tudom miről beszélsz. Azt viszont te is tudod hogy milyen az osztrák mentalitás.
Szerintem ha tökéletesen beszélnél németül velük,akkor is lenéznének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!