Ha külföldiként élsz valamilyen országban, mindig ki fognak nézni?
Nekem tökéletes amerikai akcentusom van,hibák nélkül.
Egy kanadai nő szerint legalábbis.
Nem lesz sosem érezhető,ha ezzel a tehetséggel születtél.
Nekem sosem lesz érezhető.
Egyébként meg,ha valaki ezért kinéz azt rd már le...
Te legalább elérted azt,hogy egy idegen országban új életet kezdtél.
Ő meg a sajátjában él x éve.
Ha alapból úgy állsz hozzá, hogy meg sem próbálsz beilleszkedni, akkor igen.
Én Svájcban élek, itt már a berni "kinézi" a zürichit, mert annyira más a dialektje, a francia utálja a németet, stb., de attól az ország egységes, és nagyon kevés a valódi ellenségeskedés.
Ha azon vagy, hogy beépülj a közösségbe (tanulod a nyelvet, próbálsz ismerkedni, nem hágsz át szabályokat, meg úgy betartod a törvényt, szomszédok...), akkor sokkal elfogadóbbak az emberek.
Minket befogadtak, mert normálisak vagyunk, nem hangoskodunk feleslegesen, a nyelv meg olyan dolog, hogy értékelik a próbálkozást, mert tudják, hogy a svájci német piszok nehéz.
Ellenben van egy itt élő srác, őt konkrétan az egész városrészünk rühelli, mert fél éjszaka a motort túráztatja, ami hangos és felriasztó.
Persze megbüntetik néha, de ennyi, míg nem okoz balesetet nem fognak vele párszáz frankos csekken kívül semmit tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!