Szombathely, Győr, vagy Budapest?
Otthonról biztosan elköltözöm. Állást keresek, és ebben a három városban látok több szakterületemnek megfelelő állást. Kb nettó 300k-ért tudnék elhelyezkedni, egyedülállóként, albérletbe.
Melyik városnak mik az előnyei? (megélhetés, költségek, közlekedési idő, szórakozási lehetőségek, tisztaság, biztonság, zaj...)
Nekem Budapest azért tűnik jobbnak, mert ott minden van, viszont rossz a közlekedés, sokáig tart elmenni A-ból B-be, túl nagy a nyüzsgés, kicsi a nyugalom, és túl drága az albérlet. A másik kettő nyugisabb, viszont kevesebb minden van ott. Nem tudom összehasonlítani őket, mert én eddig csak egy világvégi faluban éltem, és nem tudom, hova menjek innen.
Budapesten nagyon jó a közlekedés.
a város nagy, és emiatt tart sokáig eljutni a-ból b-be, de a közlekedés nagyon jó.
én a helyedben Szombathelyre nem mennék, tanultam ott, nekem nem volt egy nagy élmény az a város.
Győrt választanám, mert szerintem olcsóbb a megélhetés, és szép város nagyon. Budapest azért drágább, ha albérletet is fizetsz, akkor szinte az egész fizudat eltapsolod egy hónapban.
Hát ha Szombathelyen és Győrött is van munkalehetőséged, elfelejteném Budapestet!
Zsúfolt, rengeteg az ember, kevés a zöld. A tömegközlekedés aránytalanul lassú, lassú az átlagsebessége. A boltellátottság, pékségek, kajáldák, egyéb infrastruktúra csak a belvárosban jó. Picikét kijjebbről már be kell bumliznod és annyi idő alatt egy nyugodt, 2500 lelkes faluból is beérsz a közeli 50 ezres nagyvárosba a dolgodat elintézni.
Ahol dolgozom, az már nem a belváros, de még nem is a külváros. Egy Lipóti vagy Fornetti sincs, de alapból: nincs pékség, ahol lehet kártyával fizetni, nincs pékség ahol árulnak egy normális szendvicset.
Normális bolt sincs.
Bejutni a belvárosba fél óra egy szem villamossal. Ennyi idő alatt a szomszédos városban vagy egy községből azt is beleszámolva, hogy negyed órával előbb kiértél a vonathoz. Ja, a vonat is sok helyen félóránként jár (pl Vác felé hétvégén is), busz 20 percenként.
Egész egyszerűen nem látom az infrastrukturális előnyét a Budapesten élésnek.
Én menekülnék Budapestről ki, a végzettségeimmel van is vidéki munka, sőt, zömmel vidéki van.
A család megmaradz, piciny része köt ide.
Szombathely vagy Győr, nem kérdés, hogy nem Budapest.
Én imádom a nyüzsit, így nekem BP mindent megér. Más előnye nincs az említett városokkal szemben.
Szerintem mást nem is érdemes számításba venni. Fizu és albérletárak már szinte ugyanott vannak nyugat mo-n, mint a fővárosban a munkaerőhiány miatt. Hát most közlekedés... bpesten is lakhatsz 5 percnyire a munkahelyedtől, szóval ezt így nehéz megmondani mi számít jónak. BPesten sokat kell utazni a szórakozásig, máshol meg nem igazán van szórakozás 😃
Nem tudom, mi a végzettséged, de hogyha Szombathelyre költözöl, s beszélsz németül, akkor ingázz át Ausztriába, s azt a 300 000 forintot bátran megszorozhatod hárommal, Budapesthez viszonyítva alacsonyabb megélhetési költséggel, 13.-14. havi fizetéssel.
Úgy, hogy kevesebbet kéne autóznod a munkahelyedre, mint Pesten élve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!