Lépcsőházba bejárkáló drogosok ellen van valami ötletetek?
25 éves nő vagyok, egyedül élek albérletben egy panel 9. emeletén. Eddig semmilyen probléma nem volt, meglepően rendesek és tiszták a lakók, még egy eldobott zsebkendővel sem találkozni.
Pár héttel ezelőtt azonban megjelentek érdekes alakok a házban, főleg a 10.-en, ahol a tárolón nincs zár, mint a többi emeleten. Szemetelnek, összehugyoznak mindent, kábult állapotban ténferegnek, sokszor a lépcsőfordulóban alszanak. A "törzshelyük" a nyitott tároló, de ma pl. az én folyosóm előtt van egy tócsa húgy... Gyakran járok haza éjjel, és bevallom, hogy sprintelek a lakásig. A lift is gyakran rossz, attól félek, hogy egyik este elromlik, és gyalog kell felmennem a sötét lépcsőházban. A rendőrséget nem érdekli, a közös képviselő meg egy paraszt, szerinte semmi baj nincs, csak a hideg elől behúzódtak, majd elszoknak innen tavasszal. A tároló lezárásába sem akart belemenni, az egyik szomszéd azonban önkényesen megoldotta, mert neki is elege van.
Tudnátok valamilyen megoldást javasolni?
Az egyik úriember elhagyott pár iratot, amikor meglepték a szomszédok. Megtörtént a feljelentés, de semmi fejlemény.
A kérdésben nem írtam, de számkódos, stabil kapu van lent, mozgásérzékelős lámpa és van álkamera is, egyik sem ér semmit.
A mi házunk esetén pár éve megszűntették a számkódos rendszert arra hivatkozva, hogy sok, nemkívánatos személy tudta már a kódot.
Csak kulccsal vagy proxival lehet bejutni.
Nem feltétlen megoldás, de segítség.
Költözz el.
Aki panelbe megy lakni,meg tipikus környékekre,az számoljon az ilyen problémákkal.
Nem általánosítok,és elnézést a panellakóktól,de sajnos az ilyen helyeken gyakran ez van,rengeteg ilyen és hasonló problémákkal írtak már a GYK_re kérdéseket.
Én is laktam panelben,ott is mindig volt valami zűr.
Nálunk is voltak, a tizedik felett az átjáró résznél telepedtek le. Szóltunk a közös képviselőnek, aki értesítette a rendőrséget. Ők kijöttek egy nap elvitték őket. A lépcsőhöz rácsos kaput szereltettünk, oda felmenni most már csak kulccsal lehet. Az alsó kapu is ki lett cserélve, mert az egyiket a zár részénél felfeszítették és úgy tudtak bejönni kulcs nélkül, hogy be tudtak ott nyúlni és kinyitni a kaput.
Azóta nem jöttek vissza szerencsére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!