Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » A panelekben miért főznek...

A panelekben miért főznek iszonyatosan büdös ételeket az emberek?

Figyelt kérdés
Alapvetően az ételek illata nem szokott büdös lenni, ha mi főzünk itthon, vagy elsétálunk éttermek mellett, stb. Tehát miért főznek büdöset a szomszédok? Az olcsóbb kaják büdösek? Az átlag panellakó még mindig kelkáposztán él?

2018. márc. 13. 14:45
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
21%
Ahogy mondod,rossz minőségű ócsó legyen kaját főznek meg műanyagot amiben tápérték akkor van ha megmutatod neki,nyomokban tartalmaz azt is.
2018. márc. 13. 14:48
 2/26 anonim ***** válasza:
37%
Én is szoktam érezni, ha elmegyek panelházak mellett. Akinek nem inge, ne vegye magára, de sokan el vannak a kis lakásban, sütik a rántotthúst és az egész lakás (ami akkora mint a nappalink) büdös égett olaj szagú. Vagy lecsó, vagy káposzta..ilyeneket szoktam érezni. Lehet a kis lakásból koncentráltabban árad ki a szag.
2018. márc. 13. 14:49
 3/26 anonim ***** válasza:
43%
A gáztűzhely is büdös
2018. márc. 13. 14:49
 4/26 anonim ***** válasza:
81%

Na az ilyen ember a proli nem aki a panelban lakik...

Ez nem a ház típusán múlik, bármennyire is hihetetlen.

Egyébként valószínűleg van olyan ember akinek a te házi kosztod büdös már alapból

2018. márc. 13. 14:50
 5/26 A kérdező kommentje:

Én eddig a másfél év alatt egyszer főztem kelkáposztát, az tényleg büdös, de amúgy alapvetően a többi ételünk nem szokott az lenni. (Nem igazán sütök olajban sem, vagy max. kókuszolajban, de rántott dolgokat pl. egyáltalán nem, nem szokott ótvar olajszag terjengeni a lakásban.) Ma valami borsófőzelék szagot érzek, de annak is fura szaga van :D

Szerintetek ha a WC-ben a szűrőt lecseréljük valami olyanra, ami jó, megszűnnek a szagok? (Leginkább onnan érzem, hogy jönne.)

2018. márc. 13. 14:53
 6/26 anonim ***** válasza:
85%
A fö gond az, hogy nem EGY kaja szagát érzed, hanem az összeset összkeveredve, amit a házban a különbözö emberek föznek - és ez a KEVERÉK az, ami büdös!
2018. márc. 13. 14:57
 7/26 anonim ***** válasza:
Karfiol, káposzta, karalábé is büdös, és egyik sem olcsó, (kivéve a káposzta), ha szalonnát sütünk zsírjára, az is büdös, de finom is a sült szalonna. Szellőkön is terjed, de ablak réseink, ajtón át is, nem sokat tudsz tenni, szellőzhtetsz.
2018. márc. 13. 14:59
 8/26 anonim ***** válasza:
70%

A bepállott, megáporodott kaja mindig kellemetlen szagú.

Egy ismerősöm egy elegáns étteremben dolgozott, és mikor jött haza bűzlött a mindenféle kaja szagtól.

Hidd el, a ti kajátok szaga is kellemetlen, mire átér a szomszédhoz.

2018. márc. 13. 14:59
 9/26 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem nagyon sok étel büdös, és nem csak az büdös, ami olcsó... (A kelkáposzta amúgy egészséges, de te egyed csak a kókuszolajat.)

Rengeteg étel alapja a hagyma. Milyen fincsi, amikor már megpirult, és kissé karamelizálódott, teszed rá a zöldséget, vagy húst, bármit... Szerintem ez fincsi, és amikor ezt főzöm jó illatokat érzek, pláne ha éhes vagyok. Én. De!

Mit érzel te ha ezt az ablakom alatt érzed? Vagy amikor én érzem, hogy itt-ott főznek... Egyszerűen a legtöbbet büdösnek érzem. A kész kaják közül is csak kevés van, aminek igazán ínycsiklandó illata van, ha csak úgy jön az éterből.

Pl. Amikor ülök a vonaton és bejön valaki más, aki elkezd kajálni, az rohadt büdös és irritáló tud lenni. Tök mindegy, hogy a saját kis téliszalámis szendvicsét nyitja ki, vagy valami sajtos McBurgert, vagy egy mandarint eszik. Egyszerűen bántóan erős szaguk van, amint az azt megevő ember jónak tart, a többi rosszul lesz tőle...

Komolyan, én imádom a mandarint, de amikor a vonaton valaki azt zabál nyilvánosan, az gusztustalan...

A lakásokból kiáradó kajaszag pont ilyen.

Csak nagyon kevés kajaillat tud jó lenni, az is inkább, ha épp enne olyat az ember.

Hú én egyszer olyan jó bableves illatfelhőn mentem keresztül.... Meg a múltkor töpörtyűt sütött a szomszéd az udvaron... hmm... meg néha a pékségek...

De a többi nem túl vonzó.... :)

2018. márc. 13. 15:10
 10/26 Skaiiripa ***** válasza:
100%
Mi bajod a kelkáposztával? Nagyon finom :)
2018. márc. 13. 15:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!