Mit tegyek ha a lakótársam soha nem pakol el maga után, és soha nem takarít?
Én tuti nem laknék együtt ilyen igénytelen emberrel. A tulajt nem zavarja, hogy egy kosztanya lesz a lakása??
Nálunk (ahol élek) bevett szokás, hogy havonta egyszer elmennek megnézni a lakás állapotát, vagy ha a bérlő is vevő rá, akkor eleve szerveznek egy takarítónőt, aki jár hetente, héthetente takarítani.
Előre leszögezném, hogy nem vagyok idegbeteg, csak hat évig voltam kollégista, így már inkább megspórolom a fölösleges köröket.
Két dolog működik biztosan, az egyik a végtelen szívatássorozat (ha te fel vagy készülve az ellentámadásra...), a másik az ijesztő idegbeteg viselkedés. Én különösen ez utóbbit szeretem, ha szolid vagy, akkor csak szépen, egy szó nélkül pakold be a szobájába az összes tányérját (lehetőleg egyesével), amikor ő a szobában tartózkodik. És bármit csinál, bárhogy pattog, kérdez, rakosgatja vissza az asztalra, felháborodik, stb., ne szólj hozzá, és ne fejezd be a rakodást, amíg az összes lomja el nem tűnik a közös helyiségből, és ő maga nincs kussban.
A másik, még szimpatikusabb megoldás, hogy üvöltsd le a haját a fejéről, és jelzésértékűen csattanjon a lakótárs mellett pár tányérja a falon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!