Ilyen esetben kell tennem valamit, vagy hagyjam a csudába, hátha egyszer abbahagyja?
Hosszú sztori lesz!
A dolog kb. másfél éve kezdődött. Egy levél volt a postaládámban, amit egy magát "Karcsikának" nevező egyén írt nekem. Azt azóta kidobtam, de egy verset küldött, amit elvileg ő írt. Meg hogy mennyire szép vagyok, szépek a szemeim(?). De eleve azzal kezdte, hogy "Kedves xy!", azaz valahonnan a nevemet is megtudta, de ami fontosabb, tudja, hogy hol lakom.
Majdnem 5000 fős kisvárosban lakok, ahol természetes(nek kellene lennie), hogy majdnem mindenki ismeri a másikat, vagy a szüleit, nagyszüleit. De én akárhogy agyalok, se én, se a szüleim nem ismernek olyat, akire ráillene az, amit ő ír a levelében.
Eszerint 20 éves, "beteg" embernek vallja magát, ami meg is látszik a helyesírásában, meg a ronda külalakban. Megadta a mobilszámát is, de rákeresve nem adott ki semmi konkrétat, csak hogy nem nyilvános szám.
Meg ebben a verses levélben kérte, hogy találkozzunk aznap este a focipályán. (hozzátenném a focipálya környékére még nappal, társaságban se mennék, nemhogy este 6-7 óra körül, ahogy kérte)
De nyilván nem mentem el. Akkor eltelt fél év, addig békén hagyott, aztán jött tavaly nyár végén a 2. levele.
Abban szintén megkért, hogy hívjam fel a leírt számon, meg a piac elé várt este 7-re. A dolog iróniája, hogy akörül értem haza a szomszéd városból, egy elintézendő dolog miatt, szóval megkértem apámat, jöjjön ki elém a megállóba, mert hiába van csak pár-száz méterre a megállótól a házunk, ugye pont nem akartam egyedül hazamenni.
Azóta újfent békén hagyott, ám ma apám kiment a kapuba, és behozta a 3. levelet.
Ebben ismételten bemutatkozott, nevét, korát írta, meg hogy szeretné megfogni a kezem, szép vagyok, mosolyom meg a szemem is az. Verseket is ír. És kéri a 3.-ra megadott telefonszámon, hogy hívjam fel, mert nagyon szeretne velem személyesen találkozni..... (+ rajzolt egy idétlen szívecskét is mellé)
Ez már zaklatásnak minősül? Mert se én, se a szüleim nem ismernek ilyen személyt, ahol lakunk. Viszont ő tudja a nevem, a korom valószínű, de ami a legfontosabb, hogy hol lakom. Anyáék szerint az egyik szórólap-osztogató lehet az, mert vannak köztük enyhén fogyatékos személyek. De én nem ismerem egyikőjüket se személyesen. (ráadásul most a kutya se ugatta meg, meg este is van, így sötétben nem láttam volna)
Az előző két levelet nappal dobhatta be, de mire kiértem, senkit se láttam az utcában.
ma 20:40-es: olvasd már el az ereeti kérdést! Ha ez neked a szerelmes levelet ír egy fiú kategória, akkor veled igen komoly bajok vannak.
1. Elöször is a kérdezö nem tudja, ki lehet, annak ellenére, hogy az ott élö ilyen korú embereket ismeri.
2. Az illetö beteg embernek nevezi magát, és a kérdezö véleménye szerint is baj van vele.
3. Elhagyott helyekre akarja hívni ismeretlenül, ami megint nem a normális kategória
4. Már másfél éve írja mindig ugyanazokat, és ez is zavart valakire utal.
5. A kérdezö érezhetöen inkább fél az illetötöl, és szerintem jogosan.
6. Az utolsó levél szerintem még problémásabb, mert már többet akar.
7. Ezen kívül a levelek nem postán érkeznek, hanem személyesen dobja be az illetö - azaz a közvetlen környezetében mozog.
Ezen böven indokolnak egy feljelentést, és a rendörség garantáltan nem arra kövekteztetésre fog jutni, mint te!
Néhány ezer forintért lehet venni egy rögzítős kamerát. Irányítsd a postaládára és kiderül kiaz. Akkor ráérsz dönteni, hogy van e félnivalód vagy sem. Az is lehet, hogy csak valami volt évfolyamtárs, aki szerelmes volt beléd, vagy valaki a gyerekkorodból, a környezetedből. Az tény, hogy ijesztő. Én is kaptam egy darabig névtelen leveleket, virágcsokrot az autómra, stb. Frászt kaptam, de igen... Mit mondjak a rendőrségen? Félek valakitől, aki állandóan kedveskedik?
A végén lebukott az illető egy fél mondatával és rájöttem, hogy nincs félnivalóm. :)
A rendőrség bűnügyekkel foglalkozik, ez még messze van a zaklatás tényállásától.
Meg lehet próbálni, hogy ismeretlen ellen teszel egy feljelentést, de azért még beteg embereket se szoktak előállítani, mert szerelmesek valakibe. Mindenesetre nagyon múlt századi a gondolkodása.
Érdemes lenne elmenned találkozni vele és legyen veled Édesapád és a kutyád, vagy még egy férfi és ott mondd el neki személyesen, hogy te nem akarsz tőle semmit és ne írjon több levelet, mert feljelented. HA a találkozást követően jelented fel, nagyobb az esélye annak, hogy a rendőrség foglalkozik az üggyel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!