Három ember jövője egy ellenében? Melyik házastársnak adtok igazat az alábbi helyzetben?
"Szóval a gyerekeknek biztos előnye lenne abból, ha egy olyan nagyobb városban élnének ahol van mindenféle középiskola uram bocsáss főiskola , egyetem és nem faluról korán kelve busszal , vonattal kellene bumlizniuk a középiskolásba órákat töltve utazással tanulás, pihenés helyett. A felnőttek is előbb utóbb valószínűleg találnának munkát egy nagyobb városban. Szóval, inkább mindenkinek előnyére válna hosszabb távon a költözés, viszont a helyben dolgozó sem most sem a jövőben nem akar még hallani sem a költözésről."
Ezek szerint csak úgy a vakvilágba akarnál költözni minden megalapozás nélkül!
A gyerekeknek egyelöre nem aktuális a bejárás (legalább is ha mindkettö általánosba jár, akkor max. az egyik esetében várható iskolaváltás), de ha tényleg órákba telik, akkor létezik kollégium is.
Ezen kívül egyikötöknek sincs még fix munkahelye - kilátásban sem - , két gyerek mellett a "előbb utóbb valószínűleg találnának munkát" hozzáállás több, mint felelötlenség! Amíg az elöbb-utóbb zajlik, addig miböl élnétek meg?
Szerintem sokkal egszerübb lenne, ha TE keresnél valahol közelebb munkát, nem pedig az egész családot belevinni egy bizonytalan helyzetbe!
Órákat ingázik valaki a családból?
Mit gondolsz Budapesten mennyi idő a közlekedés a dugóban a munkahelyre, és haza? Elmondom. Két óra naponta!
Nem lennél előrébb.
Én lehet, hogy inkább Ausztriába költöznék, ha egyikünknek ott van munkája. Leginkább a gyerekek miatt. Ott legalább lenne jövőjük.
A maradást is választható opciónak tartom, hiszen az a fél, aki Ausztriába jár át, ő nem dolgozik minden nap, azokon a napokon, amikor itthon van, kipiheni magát.
Győrben a legalacsonyabb a munkanélküliség, ott csak az nem dolgozik,, aki nem akar és nagyon jók a fizetések, azonban iszonyú magasak az ingatlanárak.
Győrből átjárni Ausztriába addig, míg új állást talál az egyik fél, és ingázni a jelenlegi falutokba nagyon macerás lenne? Úgy értem, hogy ideiglenesen, csak addig, míg új munkahelyet találtok..
A ház a párod öröksége? Ő nem akar költözni? Érzelmi oka is lehet, hogy ragaszkodik a szülei házához.
Ha meg akarod győzni, nagyon jól kell érvelned.
Hosszú távon a gyerekeknek jobb lesz egy nagyváros, azonban jelenleg minden szempontból jobb és biztonságosabb számukra falun élni. A nagyvárosokra jellemző a többféle hatás, befolyás, szóval sokféle kihívás lesz.
Mi az a falusi munka egyébként, amihez annyira ragaszkodik a párod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!