Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mikor szoktak kiutálni valakit...

Mikor szoktak kiutálni valakit a helyiek maguk közül falusi helyen?

Figyelt kérdés
Úgy szélesebb körben, nem csak néhány ember hanem nagyjából mindenki a faluban
2018. jan. 14. 20:37
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk akkor, ha rászolgált. Ok nélkül nem szokás.
2018. jan. 14. 20:49
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ok nélkül tényleg nem szokás. Az más, hogy a beköltöző az 10-20 év után is simán lehet "gyüttment", de tényleges kiutálni akkor, ha valami olyat tesz.
2018. jan. 14. 20:53
 3/9 anonim ***** válasza:
OK nélkül nem igazán utálnak senkit és annak nyomós oka kell hogy legyen hogy ha valakit egész életében utálnak. Pl nálunk volt egy férfi aki megcsalta a feleségét aki kb minden szervezetben benne volt a férfit utálták egy pár hónapig de egy idő után abba hagyták. Na és van a másik fele egy pedofil meg egy iszákos nő akiket a mai napig is emlegetnek pedig az egyik már idős a másik pedig meghalt.
2018. jan. 14. 21:03
 4/9 anonim ***** válasza:
Nálunk azért az ok általában valami nagyooon béna pletyka. Meg ha nem köszönsz. Meg ha nem jársz közéjük, vagy ha igen, azt nem megfelelő öltözetben teszed... kis faluban legalábbis.
2018. jan. 14. 21:08
 5/9 Metionin ***** válasza:
62%
Nálunk bármilyen apró hülyeségért, pont mint az oviban. Anyám munkahelyén az egyik asszonyt kiutálta a többi mert annak főzött otthon a férje. De nem konkrét utálat van csak megszólnak meg az embert a háta mögött kibeszélik. Pl. ha nem köszönsz mindenkinek, nem állsz le mindenkivel jópofizni az utcán meg a boltban, ha jónapottal köszönsz fiatal létedre, ha valamire panaszt teszel amire ők nem mernek (pl. légy van a darált húsban) akkor már városi gci vagy, ha jobb az autód, biciklid akkor szintén, stb.
2018. jan. 14. 21:19
 6/9 anonim ***** válasza:
73%

Én laktam olyan helyen ahol volt egy férfi akit mindenki utált a faluban, és volt rá ok, mert ő mindig szeretett kíváncsiskodni hogy ki mit csinál, mindig beleütötte az orrát más dolgába. Simán képes volt bemenni egy nyitott kapunál mi valamennyire szokás volt a faluban de nem szólt, nem köszönt hogy ott van, hanem bement az udvari szerszámosba turkálni más cuccai között. A viselkedése sem volt valami kulturált. Persze utálta őt mindenki még a saját apja is, de nem üldözték ki a faluból. Persze volt az a pont amikor szinte nekirohantak és már a rendőröknek kellett rendet csinálniuk, akkor finoman közölték vele hogy vagy elköltözik máshova, vagy ha marad akkor senkihez ne szóljon, ne is nézzen rá senkire, és ha a boltba is megy csak arról beszéljen hogy mit akar vásárolni. 3 nap után el is költözött egyébként.

Én ugye középsuli után költöztem el fájó szívvel, mert én szerettem ott élni, de ugye jött az egyetem, aztán a munka és a nagyvárosba kötöttem ki. Persze 2 éve ismét faluban lakom, de ez egészen más mint az alföldi falucska ahol éltem gyerekként. Hiába kis falu, de itt az idős nyugdíjasok azok akik megtartják még a faluban lévő hagyományokat, jó szokásokat, esetleg még azok a középkorúak akik itt nőttek fel. A 35-40 évnél fiatalabbak nem itt nőttek fel, legalább is nagyon kevesen vannak, meg mindenki a közeli nagyvárosba jár középiskolába sőt van aki már általános iskolába is inkább megy a nagy városba, pontosabban a szüleik viszik, mert sokkal jobb a színvonal, és úgy is kitudják vinni oda, akkor meg járjon csak oda. Én is csak lakni mentem mert apám vett ott egy kis házat az örökségéből hogy mégse albérletre menjen el a pénzem nagy része, buszjárat az 20 percenként van, vonat is van, de az ritkábban. Én jól érzem itt magam, itt annyira nem jellemző az hogy az emberek köszönnek mindenkinek, pedig ahol laktam ott ez szokás volt. Tehát ez nem egy igazi falusi élet ami itt van, igazából az emberek többsége csak aludni jár ide és ennyi. Falunap ritkán van, alföldi falucskába ahol laktam ott kötelező volt elmenni szinte minden ott lakónak, ha nem ment el akkor sokáig furcsán néztek rá, meg ment a kibeszélés, meg az izélés. Itt ahol lakom ez nem jellemző, sőt, annyira pocsék hogy jóformán csak az idősebbeknek szól, ami annyiból áll hogy mindenki leül, bográcsoznak meg talaj részegre isszák magukat, a zene meg csak simán szól a youtube-ról, élőzene nem is szokott lenni errefelé, mert aki tud is zenélni így a faluban az járkál minden hétvégén esküvőkre mert hívják, és falunapra sosem megy, meg is mondta a polgármesternek hogy majd ha annyit fizet amennyit az esküvőkön megkeres akkor marad falunapra.

2018. jan. 14. 21:23
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is kiutálnak az öregek minden kis hülyeségért. Persze a szemedbe nem mondják. Ha egyszer nem köszönsz, ha nem olyan ruhád van ami nekik tetszik, ha olyan ruhád van ami neki tetszik de neked nincs.

Szóval a tipikus "Volt sapkája?" eset. Nem kell foglalkozni vele.

2018. jan. 14. 21:27
 8/9 anonim ***** válasza:

Szimplán elég az is, ha nem tartod a közösséggel a kapcsolatot, ezt megtapasztaltam.

Olyankor jönnek a találgatások, népmesék, stb.

Konklúzió:

Az ember ne nagyon akarjon a születési helyétől nagyon eltérő közegbe költözni.

2018. jan. 15. 04:21
 9/9 anonim ***** válasza:
Bocsi Utólag: 6-os! Erre én annyit mondok, hogy én csak akkor utálnák ki valakit csak nagyon szélsőséges végső esetben, ha már egy ember mondjuk fenyegeti az emberek testi épségét, vagy az életére tör ott valakinek akkor az már igen kiüldözendő a településről is. Viszont ha mondjuk engem utálnának ki valahonnan mondjuk pont a kíváncsicskodásért (emberi tulajdonság) meg megtiltaná nekem bárki bárkik azt, hogy ránézzek valakire meghogy hozzászóljak valakihez, és a boltban nem beszélhetek másról. Na akkor erre annyit mondok, hogy mindenki mindenkit kiutálhat onnan aki, vagy akik nem ottani születésűek. VISZONT! Az igaz hogy akik emberek odaköltöztek, vagy mondjuk oda születtek ezek az emberek az évtizedek alatt egy közösséget alkottak, melynek van vezetője (polgármestere) Polgárőrsége is van, aki vigyáz a közösség biztonságára. Tehát kiutálás ide közösség oda a helyiek, (civilek) nem önbíráskodhatnak. Tehát összegezve az ilyen eseteket az erre illetékes hatóságok felé kell jelezni. Még annyi, hölgyek, vagy urak hogy a migránsokat kell kiutálni nem csak a faluból, hanem az országból is, mert az itt Európában van elég viszont azért a saját magyarjainkat azért már na. ha viszont nekem egy falubeli, vagy több akarná nekem megtiltani a nézést, beszélést, stb akármi is az ok talán először is nem kellene a kapukat nyitva hagyni. Én azonnal a joghoz, vagy a kúriához fordulnék, a engem ilyesmi érne az biztos mert még a végén migráns lennék a saját hazámban.
2020. jan. 29. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!