Minek költözik valaki falura, ha utána zavarják a falusi dolgok? Azért, mert olcsó?
A falunk egy nagyobb várostól 20 kilométerre fekszik. Az elmúlt 5 évben az önkormányzat elkezdett telkeket kimérni, amit sokszor a városból kiköltözők vesznek meg. Felépítik a házacskájukat, kiszórnak egy kis fűmagot, tujákat a kerítés mellé és le van szarva, a ház előtt akkor csinálnak valamit, ha térdig ér a gaz, egy 20 méteres szakaszt nem tudnak rendben tartani, komolyan rossz nézni, mikor ezek az új részeken keresztül megy az ember. De hát ki hogy tartja rendben a környezetét ugye, biztos nem gondoltak rá, hogy a kert nem magától szép, mikor kiköltöztek a társasházból.
Ami inkább a baj, az az, hogy aztán elkezdenek panaszkodni, hogy a szomszéd utcában (ami nem mellesleg 50 éve ott van) kukorékol a kakas, hogy minek tartanak tyúkot, hogy miért kell nekik szagolni, ha valahol aljazzák a disznót, hogy miért x órakor megy a traktor, hogy miért van szar az úton, a legelőre közlekedő tehenek után, úgy nem tud görkorcsolyázni és miért nem szabályozza az önkormányzat stb.
De mi a fenének költözik akkor ide? Ez egy falu. Állatokkal, trágyával, lócán ülő öregasszonyokkkal.
Komolyan úgy gondolják, hogy azért, mert nincs pénzük a városban 4x annyiért telket venni, akkor kijönnek a faluba és majd kertvárost csinálunk belőle az ő kedvükért, hogy otthon érezzék magukat?
Az ilyenekre szoktam mondani: szűz is akar lenni, meg kefélni is akar!
Olcsó is legyen, ne is legyen társasház, saját kert kell, saját hely, ne kelljen a házbelit nézegetni, de ne kelljen a trágyát se szagolni, meg épüljön oda gyorsforgalmi út, mert nem ér be a városba, meg épüljön egy hipermarket, mert őneki kell az áruválaszték.....
A kerti munkáról meg annyit, hogy az átlag városlakónak halvány fogalma sincs, hogy a kert nem azt jelenti, hogy heverészel a függőágyban, hanem, hogy folyton van mit csinálnod, hogy rendben legyen.
Sok bolond embert behülyítenek az ingatlanosok, építési cégek, aztán utána maguk is megbánják, mint a kutya, amelyik kilencet kölykedzett.
Ezeket hívják gyüttmentnek ..És így is kell őket kezelni,mert különben fejetekre nőnek.
Ha valaki valahová beköltözik akkor viselkedjen úgy ahogy ott a szokás,ahogy a régi mondás tartja: Rómában tégy úgy mint a rómaiak.
Ellenpélda vagyok :)
kb egy éve költöztünk a 15.kerből falura ...falu ???
1 községbe ! Elsősoron a csend a nyugalom a jó levegő volt a szempont ...Aztán kaptam 3-4 kisnyulat ..Itt fogtam fel h hol vagyunk :DD
Rájöttem h kell pár csirke is ...//Most van 15db //
Aztán vettem 2 kismalacot ..Mostmár annyira belejöttem ,
hogy egy élőhasú Duroc -ra egyezkedem ..1 új baráttal ..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!