Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Alsó szomszéd zajongása ellen...

Alsó szomszéd zajongása ellen mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Mindig azt mondják, hogy a felső szomszéddal vannak gondok, de mióta panelba költöztem, folyamatosan azt tapasztalom, hogy az alsó szomszédaim rohadt zajosak. Egy harmincas pár, két gyerek, meg egy 60 körüli öregasszony, és hát kegyetlenül nagy pofájuk van. A falak nem valami vastagok, és minden este meg reggel azt kell hallgatnom, hogy folyamatosan szájalnak. Az öregasszony szövegel a legtöbbet meg a leghangosabban, meg az ordenáré nagy hahotázásaikat is szinte egész este hallom. És 11-ig vagy sokszor éjfélig is megy a folyamatos pofázás, vagy ha véletlenül nem, akkor persze a tv morajlását hallgatom, mert azt se normál hangerőn hallgatják. Komolyan mondom, én sokgyerekes családban nőttem fel, és egy ideig nagyszülőkkel is laktunk, de soha a büdös életben nem vinnyogtunk meg pofáztunk ennyit, mint ezek. Pedig még csak nem is panelben laktunk. Szóval olyanok, mint egy primitív csürhe... Igazából tudom én is, hogy mit lehet tenni ellenük: kommunikálni kell, mert maguktól sajnos nincs annyi eszük, hogy feltűnjön nekik, hogy körülöttük mások is élnek, és a falak nem betonból vannak. Csak arra vagyok kíváncsi, hogy vannak-e itt még rajtam kívül olyanok, akik szintén az alsó szomszéd hülyesége miatt szívnak. Jó lenne tudni, hogy nem vagyok egyedül. :D :D

2018. jan. 13. 20:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Pogózz, tuti lehallatszik.
2018. jan. 13. 22:49
 12/20 A kérdező kommentje:
:D
2018. jan. 13. 22:55
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Akkor ne most, majd holnap reggel. Aki legény éjjel, az legyen legény nappal is. :-)

Én munka miatt korán kelek, ha este 10 után is zajos volt valamelyik szomszéd, akkor utána másnap reggel bekapcsoltam a rádiót és feltekertem a hangerőt. Egy idő után megszűnt az éjjeli hangoskodás.

2018. jan. 13. 22:58
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Felső szomszédként előnyben vagy. Fapapucsban csoszogsz a laminált padlón vagy kőlapon, na az a lentinek brutális.

Pont fordítva, lent lakóként szokott ez gond lenni.

Én lenti lakóként szenvedtem meg egy kis ribit, aki a hiperócsó új parkettáján sasszézott minden nap tűsarkúban (amit hozzá-nem-értő apja tett le).

Ami bevált, az a plafonon seprűnyéllel imitált járása hajnal kettőkor, valamint az üvöltetett TV-re válaszul a plafonra felnyomott mélyláda volt (szekrény tetején alápakolva pár dobozt)

A mélyládánál külön vicces, hogy ha a magasat leveszed, mélyet feltolod. Nem üvölt (nem jön át másik szomszéd, célzott támadás), hanem csak dübörög. A fal jól átviszi, a szembelévő visszaveri, szóval kb olyan neki, mintha az agyában lüktetne.

2018. jan. 26. 20:02
 15/20 A kérdező kommentje:
:D :D Ez aztán a kreativitás! De az idióták ellen tényleg nem lehet más módszereket alkalmazni. Engem ma (szombat!) reggel 5-kor cseszett fel az alattam lakó csürhe, mert az egyik barom minden dolga után elkezdi ütni-vágni a WC kefét a WC kagylóhoz, és kegyetlenül hangos, tisztára olyan, mintha a szomszéd szobában csinálná. Plusz 5-től majdnem 7-ig hangosan pofáznak, komplett zsibvásár, lódobogás, bútortologatás, nyikorog az ajtó állandóan, plusz valamelyik némber még mintha takarítani is elkezdett volna... Hát azt hittem, az agyam eldobom... Ekkora baromállatokat... Ha kinyírná őket valaki, nagy szívességet tenne az emberiségnek. :D
2018. márc. 3. 08:42
 16/20 anonim ***** válasza:
0%

"Igazából tudom én is, hogy mit lehet tenni ellenük: kommunikálni kell, mert maguktól sajnos nincs annyi eszük, hogy feltűnjön nekik, hogy körülöttük mások is élnek, és a falak nem betonból vannak. "

Nem pont azért hallatszik át minden mert betonból vannak?

2021. ápr. 18. 22:34
 17/20 anonim ***** válasza:
#16 Sikerült megragadni a lényeget, grat...
2021. jún. 16. 20:02
 18/20 anonim ***** válasza:

Mire gondolsz?... Nem értem

Előző vagyok.

2021. jún. 16. 20:46
 19/20 anonim ***** válasza:

Amúgy lehet már javasolták:

De ha ugyanolyan frekvenciájú zajt jelzést csak ellentétes hullámhosszon akkor a két zaj ki oltja egymást. Nem pontosan így van de remélem érted mire gondolok. Van itt valaki aki jobban el tudná magyarázni neki?

2021. jún. 28. 19:47
 20/20 anonim ***** válasza:
*jelzést vagyis.... keltesz
2021. jún. 28. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!