Futár és a postás feljön a panel 4. emeletére (nincs lift) vagy nekem kell lemennem?

Végülis igaz.. miért is nem végezzük az összes ember munkáját a sajátunkon kívül is? A pék adhatná nyersen a zsömlét, igazán nem nagy teher otthon betenni a sütőbe. Építész? Hát a háztetőt már pikkpakk megcsinálom én magam szívességből, de persze azért kifizetem, mert emberséges vagyok. Szoftverfejlesztő? Megírom én az utolsó függvényeket, mert igazán nem akarok én kellemetlenséget okozni neki.
Na. Nem. Rám már nézett csúnya szemmel pincér, amikor emberségből odanyújtottam neki a tányéromat. Én is becsületesen, sokat teszek a társadalomért a saját munkám során, plusz még egyéb módokon is, amikhez nem jár segítség. Tisztelem a futárokat és díjazom is mindig a fáradozásukat, fontos alkatrészei a gépezetnek. De ne kelljen a munkájukat végeznem, amiért abból a pénzemből fizetek neki borravalót, amit a saját munkámért kapok.

Csak egy analógiával próbáltam rávilágítani arra, hogy a szívességnek és emberségnek itt nincs közrejátszása. Az, hogy én mit milyen sűrűn teszek és mihez értek, teljesen szubjektív. Valaki naponta rendelteti magához a kajáját, valaki soha semmit. Valaki testi fogyatékos és nem mehet le érte, valaki sportoló és még örülne is, hogy leszaladhat a csomagért. Valaki építész, valaki programozó, valaki futár. Ezért hibás az érved, kizárólag objektív megközelítésből vizsgálható a kérdés.
Ha ő élvezheti az én, más hozzájárulása nélkül elvégzett munkám eredményét (legyen az szolgáltatás, produktum, idő, vagy akármi), akkor lelkiismeretfurdalás nélkül elvárhatom ugyanezt tőle, megtartva az emberségességemet.
Ember nem arról van szó hogy lusta vagyok lemenni... Hát nem tudok lemenni mert a lusta postás aki nem hozzá fel a csomagot, nem fog becsöngetni, hanem értesítőt hagy. Érted ezt?
Ha le is mennék szívesen,, nemfog felcsöngetni, tehát nekem fogalmam sincs hogy itt van. Hanem sunyi módon bedobja az értesítőt, és lelép.
Aztán én megyek a postára, hadd ne mondjam hogy nem ingyen, üzemanyag költség, idő. Amit egy olyan szolgáltatásért teszek meg amit én már kifizettem... Ezt nekem senki nem téríti vissza, egyik naplopó sem.

Na, utolsó pontosan leírta a lényeget.
Az egész téma amiről itt a vita megy, baromság. Nem szívességekről beszélünk hanem munkáról, szolgáltatásról.
Nem pusziért csinálja a dolgát hanem pénzért. Az én pénzemért.
Nem szívességből kell felhoznia a csomagot hanem mert az a munkája hogy felhozza csomagot.
Nem értem mit kell ezen magyarázni, és miért nem egyértelmű :)

A postásnak nem fizetnek hogy felvigye a 4.-re a csomagot, ő kap egy röhejes bért ami ugyanannyi ha csak be kell dobnia egy földszinti postaládába és ha minden egyes házban fel kell másznia a 4. emeletre, utóbbiért egy büdös buznyákkal többet nem kap szóval nem, a POSTÁNAK fizetsz hogy valami balek futárt felküldjön aki meg valszeg azért van csak itt mert hatalmas szenvedélye nem éhenhalni.
Ti egyszerre nézitek le a szolgáltatást nyújtót miközben maximális szolgáltatást vártok el, a kettő együtt nem megy, vagy becsüld meg a postást hogy 40 és -20 fokban is kiviszi a tetves leveleid vagy ne várd el tőle hogy az ágyadba vigye a leveleid.

Utolsó előttinek!Akkora baromságokat tudtok írni, indoknak, hogy miért ne akarja valaki elvégezni normálisana munkáját.... :D
100 szakmát mondok még akinél ugyanez a helyzet, és elvégzi a munkáját annyi pénzért amennyiért..
Ez szerinted egy indok?
Szar fizetést kapok, akkor szarok bele a munkámba? Így csinálja a szakács az étteremben is? Szar fizetést kap, ezért főz nekem valami szart?
Ezt csinálja a kórházi dolgozó? Szar fizetést kap ezért szarik a munkájára és a betegekre?
Gratulálok ehhez a hozzáálláshoz azoknak a hozzászólóknak akik azt bizonygatják hogy nem kell felhoznia a postásnak a levelet...
Kívánom hogy mondja azt a kórházi ápolód hogy bocs, szar fizetést kapok, ma nem kapsz gyógyszert, oldd meg magadnak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!