Akaratlanul is megaláztuk a lakótársunkat?
Hárman lakunk egy albiban, én (21/L) és még két fiú. Az egyik fiú lakótársunk ma még 9-kor is aludt, mi meg úgy döntöttünk hogy megvicceljük. Leesett az első idei hó, én fogtam 2 marék havat az erkélyről és a másik sráccal bementünk a szobájába hogy felébresszük. A lakótársam lerántotta róla a takarót én meg rávágtam a havat, hogy ébresztő!!!! Szegény srác viszont meztelen aludt, ott volt csupaszon előttünk hirtelen a takaró nélkül. Szegény csak dadogott és az sem tudta, hol van.
Nem akartunk rosszat, de ez nagyon ciki volt szerintetek? Megaláztuk?
Biztos 21 éves vagy és nem 12?
Nálunk 12 évesen voltak utoljára ilyen "viccek".
Megaláztátok ráadásul eléggé g*ci módon.
Szerintem az lenne a legjobb, ha mindketten odaállnátok elé, és őszintén bocsánatot kérnétek. Tudod az ilyen akciók nem mindenkinek viccesek ám, pláne nem olyannak, aki alapba nem is akar ilyenekben részt venni. Az meg, hogy pucéran ott feküdt előttetek, még inkább megalázó. Te mit szóltál volna, ha 2 srác lerántja rólad a takarót, te ott fekszel előttük meztelenül, meg még jól hozzád is vágnak egy marék havat?
Nem lennél felháborodva? Nem tartanád megalázónak? Dehogynem.
Elképesztően bunkók vagytok.
Én nyolc-kilenc éves lehettem, amikor ezt a hóval ébresztős "viccet" megcsináltam a nővéremmel. Aki miután kiugrott az ágyból, utánam rohant és 2-3 akkora pofont lekevert, hogy ömleni kezdett a vér a számból. És hiába mentem bőgve anyuhoz, ő is a tesómnak adott igazat.
Laktam én is albiban, akármennyire is jóban van az ember a másikkal,a saját szobája az mindenkinek privát szféra, oda csak kopogás utn szabad a bejárás.
Meg ez a fiú meztelenül feküdt előttetek, miután lerántottátok róla a takarót, ami tényleg kimeríti a megalázás fogalmát. Az ő helyében simán levertem volna a fejeteket és el is költöznék onnan ezek után.
Annyi eszetek azért lehetne huszonéves létetekre, hogy meggondoljátok, hogy mit szabadna és mit nem, ezt már az óvodában is tudják a gyerekek.
Valamint valakinek a szobája pláne albérletben az illető privát szférája! Már az is ordas bunkóság, ha valaki engedély nélkül bejárkál.
De amit csináltatok, az tényleg kimeríti a szándékos megalázás fogalmát. És még el is gondolkodsz rajta, hogy vajon megalázó volt-e?
Neked nem megalázó, ha nem tudsz nyugodtan aludni, mert pár idióta reggel a pofádba vág egy marok havat?
Neked nem megalázó, ha lerángatja két idióta rólad a takarót, te meg ott vagy előttük anyaszült meztelenül, ők meg röhögnek?
Neked nem lenne megalázó, ha ezt a kettő esetet egymással kombinálva megkapod?
Remélem a srácnak lesz esze, és szól a főbérlőnek, valamint elkezd új albit keresni. Én sem akarnék ilyen óvodás kreténekkel együtt lakni. Ha meg én lennék a főbérlő, tuti figyelmeztetnélek titeket, hogy még egy ilyen húzás, és mindketten röpültök a francba.
Helyedben a szemébe néznék és bocsánatot kérnék.
Az ő helyében visszaadnám és szent a béke.
Én a srác helyében, most kezdeném el keresni az új lakóhelyem.
1. Legalább te magadban tisztázd le, mit jelent a privát szféra, mit okozol azzal a későbbiekben hogyha átléped a határokat...
2. Hatásosabb ha leülsz a többiekkel, s ha nyitottak rá, átbeszélitek, kiknek mik az igényei, a betartásban lesz a megoldás, nem a lelkizésben...
3. Mielőtt az "pajtival" kieszeltek valami "vicceset", gondold át neked milyen lenne, mit éreznél, hogy vennéd a másiktól.
Ha már némi tolakodást, vagy megalázást...stb. érzel a dologban akkor inkább ne!! :D
Kérdés, hogy milyen viszonyban vagytok. Ha egyébként országos haverok, akkor nekem beleférne. Nem örülnék neki, anyáznék, hogy vizes lett a lepedő, stb, de utána megbékélnék.
Tényleg kicsit gyerekes, de nem annyira megalázó. Az sokkal jobban az lett volna ha lefilmezitek és kiteszitek a face-r. Azért már én is perelnék.
De tényleg kérjetek tőle bocsánatot, mondjátok el, hogy nem tudtatok a meztelen alvási szokásáról és h jó fej megbocsát. (és persze visszavág valamivel :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!