Hogyam mondjam meg a bérlőtársamnak?
Nos az a helyzet, hogy elég kényelmetlen az albérlőtársunkkal együtt lakni. Hárman vagyunk, párom, ő meg én. Mikor eljöttünk albérletbe, szükségünk volt még egy emberre, pár én annyira nem ragaszkodtam hozzá, inkább párom hajtotta, hogy jöjjön, mert olcsóbb lesz a lakás.
Mostanra viszont mindkettőnk számára iszonyatosan kényelmetlen lett vele együtt lakni. Semmi magánszféránk nincs, bármi programot szervezünk, ő is jönni akar, ha megmondjuk neki, hogy bocsi, de kettesben akarunk lenni, megsértődik. Ez a sértődés pedig minden téren megtörténik. Ha az ember megkéri, hogy takarítson ki pl, már azon is megy a hisztéria.
Nyílván meghatározza a hozzáállásomat az is, hogy én már iszonyatosan tehernek érzem az idegenekkel lakást. Szeretnék már a párommal kettesben lenni, ezt anyagilag meg is tudnánk tenni, csak a srácot nem bírjuk kirakni. Miénk volt először az albérlet, rajtunk keresztül történik minden fizetés, számlázás, mi vagyunk a fő kontakt a főbérlővel.
Ti mit tennétek a helyünkben?
Kedves xy. Ezentúl kettesben szeretnénk élni.
Úgy gondoltuk, hogy 1 hónap elég lesz, hogy találj magadnak másik helyet.
Csá :D
Ti nem tehetitek ki, csak a főbérlő.
Nagyon ragaszkodtok a lakáshoz? Az nem opció, hogy ketten elmentek máshová?
Vagy ha a főbérlő olyan alkat, hogy meg lehet vele beszélni, akkor esetleg neki lehetne előadni, hogy ketten szeretnétek bérelni, problémás a harmadik fő. Valószínűleg ragaszkodni fog az addigi bérleti díjhoz, ami most már mind rátok hárul, a harmadik fő része is.
Szóval nem nektek kell vele beszélni, hanem a főbérlőnek, hisz köztük van szerződés.
3: De valószínűleg nincs köztük szerződés.
És nyilván annyit fizetnének, mint eddig. Írta is, hogy már nem okoz gondot kifizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!