Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » A főbérlőm jogtalanul akár...

A főbérlőm jogtalanul akár kifizetettni velem dolgokat. Mit lépjek?

Figyelt kérdés
Szóval úgy egy hét múlva költözök ki, és 40 ezer értékben akar velem számlákat kifizetettni. Azért mondom, hogy jogtalan, mert egyrészt nincs szerződés, feketén laktam nála, plusz mindent, amit neki kellett volna fizetni, én álltam. Pl. a bojler elromlott, 10 ezret fizettem a javításért, nem vonta le a lakbérből. Októberben ott se lakom már, és már egy 10 ezret adtam neki előre. Most bejelentette telefonon, hogy az egyik számla, aminek november nem tudom hányadika a határideje, szintén rám vár, hogy fizessem ki. Azt mondja mindenki, hogy ne fizessek, mert nincs fűtés, a lakás romos, a falon olyan luk van, hogy kilátni a járdára, az ablakok töröttek, és a bejárati ajtó sem szigetel semmit. Az ágyon, mosógépen, kádon kívül nem használtam semmit. Tv-t nem kellett fizetnem, mert szó nélkül kiköttette, mikor beköltöztem...net nem is volt alapból...mit tegyek? Lépjek le szó nélkül, és csináljon amit akar? Én mindig kifizettem mindent, ha nem ettem 3 napig, akkor is,es mindig időben.

2017. szept. 25. 14:53
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Semmit ne fizess ki neki, nyugodtan lépj le.

Mi is egy ilyen boszorkánynál laktunk, ő azzal próbált csőbe húzni minket, hogy beköltözésünkkor azt hazudta, megemelte az átalányt a villanyra és gázra, fizettetett is rendesen, azóta sem fizettünk sehol annyit rezsire...

Persze egy idő után gyanús volt, hogy szatyornyi áfonyát zabál és új műszaki cuccokat vesz, de nem gondoltuk, hogy akkora marha, hogy vágja a fát maga alatt. Vágta.

Eljött a tél, ott éltünk már fél éve, fűtés nuku, 17-18 fokokban fagyoskodtunk, rájöttem, hogy pótkulccsal feljár és turkál a cuccaink között, szóval szépen megrendeltük a költöztetőket anélkül, hogy szóltunk volna neki.

Persze amikor meglátta őket, kicsapta a harci hisztit. Hozta ám az év végi elszámoló csekket, amit nekünk tartogatott, hogy fizessük be, 150 ezer forint gázról és rebegett valamit a villanyról is. Merthogy az mind a mi plusz fogyasztásunk, és nekünk fűtött - naná, ő ült lent a 26 fokban -, arra már nem tudott válaszolni, hogy hova tette év közben a rezsire valót, mert visszaszámolva jóval többet fizettünk, mint amennyit fogyasztottunk.

Azt hitte, hülyére tud venni csak mert az első két hónap után megbíztunk benne. Nem jött be, otthagytuk neki a számlákat meg némi kupit is, hadd takarítson a vén boszorka :D

Évek óta nem hallottunk felőle, pedig fenyegetőzött rendesen. Naná, csak éppen feketén csinált mindent, majd még kísérte volna magát az örsre.

2017. szept. 25. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!