A magyarokat lenézik külföldön?
Akik éltek már külföldön - főleg itt Euròpában - tapasztalták már, hogy lenézik őket az adott ország polgárai, mert külföldiek, vagy mert pont magyarok?
Nyilván egy külföldinek duplán kell bizonyìtani, ha külföldön dolgozik/él a minrennapi életben is...
Sajnos igen. Sokáig dolgoztam kint és tényleg elég sok magyar úgy megy ki, hogy akkor ő már ott mindjárt kiskirály lesz.
Német munkatársaim velem is előítéletesek voltak, de aztán megismertek és látták, hogy elvégzem a munkát megfelelően. Többször hallottam még olyan véleményt, miszerint a magyarok erősen hímsoviniszták, beszólogatnak a női kollégáknak, vagy nem figyelnek/hallgatnak rájuk.
Ezen meglepődtem, de aztán én is tapasztaltam, elég rossz érzés volt, mivel én meg az ismerősi köröm nem ilyen.
Itt Angliában ha nem kérdeznek rá akkor fogalmuk sincs, hogy magyar vagyok. Legtöbbször lengyelnek, vagy szlováknak néznek. Legtöbben azt se tudják, hogy hol van Magyarország.
Azért mert magyar vagyok nem néznek le. De sok helyen alapjáratban lenéznek mindenkit aki nem angol.
Úgy általában, nem tudom. Engem nem néztek le, persze, próbálták volna meg!
Aki ismeri a magyarságának az értékét, azt NEM lehet lenézni, kivívja magának a megbecsülést. Mindig tud olyat mondani, amivel szemléltetni tudja, ha finoman is, hogy mennyivel értékesebbek vagyunk más nemzeteknél.
Kb. minden "adott országnak" van köszönnivalója a magyaroknak.
7
Ti hozzátok a szégyent minden nemzetre, eleve azzal, hogy rájuk telepedtek, és kihasználjátok azokat, akik befogadtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!