Mit lehet falun csinálni?
Egy 15 éves fiú mit csinálhat falun? Egész nap csak fekszem az ágyban, halálra unom magam.
Mindig is a városi életre vágytam.
Ráadásul a faluban, ahol élek, szinte csak idősek laknak. Csak pár korombeli gyerek van itt, de sajnos azok sem normálisak.
Itt az emberek rosszindulatúak, abból áll az életük, hogy pletykálnak, másokat kibeszélnek,
Szeretnék végre városon lakni. Ott legalább az emberek a saját dolgukkal foglalkoznak, nem ütik bele mindenbe az orrukat.
És már rohadtul elegem van abból, hogy bármit csinálok, másnap az egész falu tud róla. És mindenki abban leli örömét, ha másokat szenvedni lát.
Már legalább 3 éve minden egyes nap elmondom a szüleimnek, hogy el akarok innen menni, mert teljesen tönkretesz ez a hely, és nem érzem jól magamat itt.
De ők csak annyit mondanak, hogy ők nem akarnak innen elköltözni, mert nekik itt jó.
Már azt is felajánlottam a szüleimnek, hogy fizetem én a lakbért+rezsit. Kb. 300ezer forintot keresek havonta, ennyiből szerintem megoldható.
Hogyan tudnám rábeszélni a szüleimet a költözésre? Nagyon rosszul érzem magam itt, jól esne egy kis környezetváltozás.
15/F
Én is falun nőttem fel, ráadásul egy szomszédmentes házban a falu szélén. Mikor elértem a 14 éves kort, egyből kismotor jogsit szereztem és sokat motoroztam minden fele. Idővel a két legközelebbi városba is feljártam vele minden nap. 20-21 évesen már városi lakásban laktam mivel fősulira jártam. Kb. a 3. városon lakott év után kezdtem azt érezni hogy csendre és nyugalomra vágyom, akár laknák az ausztrál pusztaságban is Petrocelli módjára. Csak akkor békéltem ki a városi élettel mikor otthon kezdtem el dolgozni és nem kellett látnom mások rohanó életmódját és senki idegennek a hülyeségét sem kellett elviselni. Ennek ellenére ma is azon hezitálok hogy visszaköltözöm a ma már üres szülői házba és mérnök helyett mezőgazdasági őstermelő és önellátó leszek. Szóval a kortól is függ hogy az ember hova és mennyire pörgő életmódba vágyik.
Az is különös hogy a tanyára emlékeztető szülői házban végtelen türelemmel tudok könyveket olvasni például gyógynövényekről. Míg a városi lakásban jó ha két sort van türelmem végigolvasni, mivel átragad rám mások rohanó lelkiállapota.
Röviden úgy is mondhatnám hogy faluról városra, városon lakva meg a természetbe járok ki kirándulni, kikapcsolódni. A vegyes élet az igazi, amikor város is közel van, ugyanakkor a lakhely meg egy szomszédmentes erdei tanya lenne lehetőleg nagy birtokkal.
49/F
15 éves vagy, és 300 ezret keresel havonta?
Ezt hogy sikerült véghezvinned?
Ez nehéz ügy.
Múltkor nekem is egy hetet ott kellett tölteni, minden bajom volt.
Nem azt mondom, hogy vágytam a városba, de nem egy egyutcás faluba.
Kedves utolsó válaszoló. Igaz a hír, a számlámon van a pénz.
Júliusban 420 ezer forintot kerestem.
Nem is tudom, miért boritékoltam, hogy mindenki a kereseteddel fog cseszegetni...
Vállalkozni nem akarsz?
Havonta keresek 200ezer-400 ezer forintot.
De kérem szépen, hanyagoljuk ezt a témát, nem ez volt a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!