Budapesten az emberek tényleg nem voltak még a saját kerületein kívül másikban?
"Budapesten az emberek tényleg nem voltak még a saját kerületein kívül másikban?"
Ezt valószinűleg olyan terjeszti, aki még sosem hagyta el a tanyát.
PS: én is vidéki vagyok, de ez nem jelenti automatikusan azt, hogy hülye is.
Persze. Mind a két millió ember csak a saját kerületében mozog, mert az összes kerületben megvan minden - bölcsi-, ovi, általános és középsuli, egyetem, főiskola ( minden szakkal), mozi, színház, koncertterem, rendelő, kórház, temető, uszoda... Minden kerületben van minden szolgáltatónak, állami hivatalnak ügyfélszolgálata, minden kerületből indulnak buszok, vonatok, repülők vidékre/ külföldre. Mindenki csak a saját kerületében vállal munkát ( ez mondjuk nem nehéz, mert a munkáltatók nem is vesznek fel más kerületben lakót), és szigorúan kerülethatáron belül ismerkednek, házasodnak. Állatkertbe is csak azok a pestiek voltak, akik olyan szerencsések hogy a XIV. kerületbe születtek.
Ha megnézed a BKK honlapján a járataikat, akkor láthatod, hogy minden egyes járat csak egy adott kerületen belül jár, mivel úgysem akar senki egy másik kerületbe átmenni. Kivétel a metró és a HÉV, de a metró ugye köztudottan csak a turistáknak van, a HÉV-et meg csak a szegény vidékiek használják, akik mondjuk kénytelen Szentendréről bejárni Pestre dolgozni.
A mindennapokban sokszor nem is nagyon tartjuk számon a kerülethatárokat.
Egyébként minden iskolás megy minimum egyszer színházba, állatkertbe, a Margit szigetre, a parlamentbe és a várba, szóval itt már bukta.
Nekem a szakorvosi rendelések egy része más kerületben van, kórház, temető a mi kerületünkben nincs, előbbi miatt eleve másik kerületben születtem. Ügyeletes gyógyszertár és piac lenne ugyan, de ami a szomszéd kerületben van az hozzám közelebb van és jobb a parkolás.
Adóhivatalhoz, munkaügyi központba a szomszéd kerületbe kell mennem; vannak intézmények, szaküzletek amikből csak egy van.
És őszintén szólva, szerintem az átlag budapesti kihasználja hogy nagyvárosban él. Talán csak a kínai gettóban élők a kivételek :p.
Iskolába menet átutazom legalább 4 kerületen.
Munkába menet még négyen. :D
Ez így van! Abban a kerületben élik le az életüket ahol születnek.
Nem baj ha abban a kerületben nincs kórház ilyenkor a háziorvos vezeti le a szülést!
Sőt mivel vannak kerületek ahol nincs temető, így azok akik ilyen kerületben laknak meg sem halhatnak!
Ó persze, hiszen vasfüggöny van a kerületek közt felhúzva. :D
Azért a hülyeségnek is vannak határai. Ezért nem ajánlatos mindent elhinni, amit az INTERNETEN olvas az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!