Budapesten az emberek tényleg nem voltak még a saját kerületein kívül másikban?
Kizártnak tartom, hogy ilyen létezik. Az egy dolog, hogy mondjuk életemben kb 3x jártam Csepelen, vagy hogy nem autózok át a város túlfelére egy fagyiért; de kismillió dolog van, ami a saját kerületemben egyáltalán nincs (vagy ha van, akkor is lehet hogy épp máshoz van kedvem): pályaudvar, meki, egyetem, sportbolt, bútorbolt, mozi, állatkert, strand és legtöbbször a munkahely is. Plusz barátok, rokonok látogatása.
Azt meg tudom érteni, ha valaki úgy keres munkahelyet, hogy szempont hogy közel legyen, de akkor se a kerülethatár a mérvadó, hanem hogy mennyi idő beérni.
Én inkább a vidékekről hallottam azt, hogy a megyéiken kívül nem voltak még sehol máshol.
Gondolom ebből jött a budapesti rákontrázás.
Egy hangyányit azért a fővárosiak nyitottabbak...
Ez igen. :D Jó nagy marhaság. :D
Amúgy az rendben van, hogy valaki a megyéjét nem hagyja el napi szinten, hanem mondjuk csak havonta/kéthavonta egyszer. De azért egy megye meg egy kerület között van némi különbség.
Pest megye területe 6369 km^2, a VIII. kerület meg 6,85 km^2, azért én érzek némi különbséget a méretekben. :D
Jaaaaa, ha a gyiken olvastad, akkor biztos úgy van.
Nehezen tudom elképzelni, hogy ilyen létezik. Én Bp-n nőttem fel, a XXII. kerületben laktunk, nagyszülők a XI-ben, apa sokáig az elsőben, az egyetem szintén a xii-ben volt, húgomé asszem a VIII-ban, vezetni tanulni a xix-be jártam és akkor még nem beszéltünk a különböző programokról az ország minden pontján. És ez az általános, nem mi voltunk a kivételek. De linkeld már be, hogy te ezt hol olvastad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!