Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Milyen a város, ahol élsz?...

Milyen a város, ahol élsz? Mit szeretsz benne? Mit utálsz? Hol élsz?

Figyelt kérdés
2017. jún. 1. 09:44
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Szinten Veszprem.

Pro: Nekem tetszik, tiszta, fejlodokepes megyeszekhely. Kozel a Bakony meg a Balaton. Nincs tomegnyomor, de az egyetem miatt sok a fiatal. Aranylag sok a zold terulet, ami ilyenkor nyaron sokat dob rajta.

Gyalog barhova odaerek kb 30 perc alatt.

Con: Nincs igenyes szorakozohely es ritkak az ertelmes koncertek. A nyari szezonon kivul eleg unalmas.

Most ennyi jutott az eszembe.

2017. jún. 1. 11:59
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

BAZ megyében lakok egy kisvárosban.

Nincs munkalehetőség. Nincs semmi szórakozási lehetőség se, max az utcám elején lakó roma család dáridó zenéjére lehetne bulizni.

Az emberek az utcán folyamatosan lesnek, mint a birkák.

Rettentő pletykásak, rosszindulatúak itt az emberek.

Ha tehetném, elköltöznék.

2017. jún. 1. 13:32
 13/18 anonim ***** válasza:
91%

Szeretem, hogy a város peremén élek panelban ugyan, de viszonylag zöld övezetben, nincs betondzsungel.

Aránylag békés a környék, a cigókkal sincs már gond, a kerületi rendőrség jól működik, nem korrupt (legalábbis amennyire én tudom). Közel van egy Lidl, a kis közért, ami kb. a rendszerváltás óta ugyanott van, a gyógyszertár, és majdnem minden van, ami kell.

Most pedig a fekete leves:

A Duna másik felén van a melóhely, reggel felszállok nálunk a buszra, ami átdöcög a fél városon, s ahogy haladok beljebb, persze egyre nagyobb a tömeg, a forgalom, a dugók, a "tumultus". A belvárosi villamosokon kész akciófilmbe illő jeleneteket látok néha, a túltömött buszról szinte leesnek az emberek a megállókban. Az autósok egyre idiótábbak, szinte folyamatos a dudálás, anyázás. Minél nagyobb egy szórakozóhely, annál több a balhé és a lopások száma.

Némely kerület pedig konkrétan veszélyes zóna, főleg este. Dehát már lassan 30 éve itt élek, kezdem megszokni.

Naná, hogy drága Fővárosunkról írtam. ;]

2017. jún. 2. 14:32
 14/18 anonim ***** válasza:
Budapesten élek és az embereket utálom benne. Egy példa: pár éve nyárom kocsival mentünk egy vidéki nagyvárosban, körforgalomban lefulladtunk. Senki nem volt ideges, nem dudált, nem üvöltött ki az ablakon. Türelmesen megvárták, amíg újraindítjuk a (bérelt, friss jogosítvánnyal vezetett) autót. Budapesten mindenki őrjöngött volna, amiért 20 másodpercet várnia kell. (Azért élek itt, mert gyerekkorom óta itt élek, meg mert itt van munkalehetőség.)
2017. jún. 3. 15:37
 15/18 anonim ***** válasza:

Lackengoffban élünk lassan 6 éve ( egy osztrák falu kevés lakos )

Amit szeretek benne : mindenki ismer mindenkit , nem kell félni hogy be törnek , szép hegyvidék , esténként szép a kivilágítás , jó környék , mindenki ismer mindenkit .

Amit nem szeretek benne : télen sok a túrista , messze van a legközelebbi város , csak egy kis ABC van , suli messze van kb 60 km amit elég fárasztó hajnalban le vezetni hogy 8-ra be érjek .

18F

Amugy nekem nincs sok gondom igaz annyi hogy a magyart töröm egy kicsit mivel családon bellül használom leginkább mindneki mással Németül beszélek fölleg mivel osztrák iskolába járok így mindent németül tanulok .

2017. jún. 6. 06:27
 16/18 anonim ***** válasza:
* Lackenhoff
2017. jún. 6. 06:29
 17/18 anonim ***** válasza:

Dietikon (ZH), Svájc

Amit nem kedvelek, az az ügyintézés. Kijössz, és semmi! infót nem kapsz, az okmányokkal pedig lassúak. Kb. ennyi.

Amit szeretek:

- nyugis, élhető hely

- minden a közelben van (Bahnhof 3 perc, boltok szemben, stb.)

- jó a közlekedés (negyed óra és Zürich HB-n vagy)

- nincsenek cigók, sem egyéb etnikum, nem kell félnem az utcákon este

- jó a közbiztonság

2017. jún. 6. 11:02
 18/18 Tom Benko ***** válasza:
Vidéki kisváros, annak minden nyavalyájával. Szép, közel van mindenféle kirándulóhely, hegyek, dombok. Az emberek eléggé városiasak, nem tolakodnak az ember szájába, bár így is megy a pletyka. Sajnos a városvezetés eléggé furcsa szemlélettel bír, a városi uszodát valami elvont okból a város szélén a régi szeméttelepre építteti példának okáért.
2017. jún. 7. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!