Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Kivágathatja a szomszéd a...

Kivágathatja a szomszéd a házunk előtti egészséges fákat amit mi ültettünk?

Figyelt kérdés
Kb 25-30 éves nyárfák vannak az utcai részen a házunk előtt. Új szomszéd költözött ide ,már eleve nagy volt a szája,de most kitalálta, hogy azonnal vágjuk ki a fákat, mert beperel, jegyzőhöz megy stb ,mivel a fa szemetel és ő ezt nem tűri !Ez a fehér vattaszerű szöszös fajta nyárfa kb 2-3 hétig van termése és a szél elviszi az ő telkére is. Megteheti hogy kivágatja a szép egészséges fákat amik árnyat adnak a házamnak?

2017. máj. 15. 18:39
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
89%
Semmiképpen ne vágd ki te magad. Ha akar, forduljon oda ahova akar.
2017. máj. 15. 19:13
 12/27 anonim ***** válasza:
89%

Ha a fák közterületen vannak, az önkormányzat dönt a sorsáról, és a helyi városgazdát utasíthatja - határozatban - a kivágásra (nem téged!!). A jó hír, hogy a legtöbb településen a közterületen lévő fák kivágását csak nagyon indokolt esetben végzik el.

Neked ebben a történetben semmi teendőd nincsen, maximum megfellebezheted majd a határozatot, ha megszületik.

2017. máj. 15. 19:14
 13/27 anonim ***** válasza:
89%
Nem teheti meg. Fa kivagasahoz eleve engedély kell.
2017. máj. 15. 19:15
 14/27 anonim ***** válasza:
66%

Ne hagyd magad.... basz.djon meg az ilyen tetü...

Elasni a kert végébe.... fu de utálom az ilyen embert....

2017. máj. 15. 19:17
 15/27 anonim ***** válasza:
89%

Nem kell szerintem kivágni. Ennyi erővel az összes fát kilehetne vágni az utcában, ha mindenki kitalálná, hogy zavarja a lehulló levél meg az egyéb virág. Szóval nem érdemes aggódnod emiatt.

A szomszedod meg egy lusta disznó, hogy nem képes néha seprűt meg a lapátot a kezébe venni.

2017. máj. 15. 19:19
 16/27 A kérdező kommentje:

Szerintem ez közterület,de majd kiderül pontosan, ha tényleg feljelent. Akkor az önkormányzat eldönti mi lesz.

De gondolom van valami környezetvédelmi dolog jogszabály is amire lehetne hivatkozni,hogy mégsem lehet életerős nagy fákat csak úgy kivágni,mert valakinek éppen nem tetszenek .Azért ezek termelnek oxigént, és árnyékot adnak.

2017. máj. 15. 19:22
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Rám azért hívta ram a "hivatalt" a szomszéd, amikor beköltöztünk a kertes házunkba, mert hogy szerinte veszélyes harci kutyát tartok, és a környeken gyerekek is élnek...

(akkor volt 1 éves a pitem).

Kijöttek az önkormányzattól, amikor nem voltam otthon, terepszemléztek, és Ennyi... Ez 7 éve történt, a kutyám még mindig velem van, levelet meg azóta sem kaptam...

Hagyd rá az ilyenre. Aki hülye azzal nem érdemes leállni. Amíg nem kapsz hivatalos megkeresést, ne is foglalkozz a dologgal.

2017. máj. 15. 19:26
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

16: Értsd már meg, téged nem jelenthet fel azért, mert a közterületen lévő fákról felé fújja a szél a vattacsomókat (btw ez tényleg egy elég rohadt dolog, én is utálom).

Mint írtam, fákat csak nagyon indokolt esetben vágnak ki (általában..). A rossz hír, hogy a nyárfákra (tudtommal) ültetési tilalom van, úgyhogy ezt is számításba kell venni.

2017. máj. 15. 19:27
 19/27 anonim ***** válasza:
71%
Önkormányzatot, közterület fenntartót stb illetékes hatóságot keresd fel az ügyben! Ők tudnak választ adni a kérdésre.
2017. máj. 15. 19:27
 20/27 A kérdező kommentje:

Rendben 18-as ,köszi. Akkor engem személy szerint nem jelenthet fel,nem kötelezhet kivágásra ,az is valami. Majd mondom neki,mert szerinte nekem kéne nekiesni motorosfűrésszel a fáknak, erre mondtam neki hogy arra várhat.Attól félek titokban megszórja valamivel a fát amitől kiszárad mert említett ilyet is.

80 as években ilyen nyár ültetési tilalom biztos nem volt . Meglátjuk akkor mi lesz,kivárok.

2017. máj. 15. 19:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!