Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » A szomszéd kutyája halálra...

A szomszéd kutyája halálra idegesít, mit lehet tenni (jogilag)?

Figyelt kérdés

10 éve élek egy kis faluban, nem túl messze a fővárostól.

A szomszéd 3-4 év vett egy kutyát (kuvasz), de sajna valami betegséget kapott és elmebeteg lett (szó szerint). Gyakorlatilag mindenkit ugat mihelyt meglátja, kéve aki vette (de még az ő családtagjait is). A vevő a közvetlen szomszédom. Namost kutya, baromi idegesítően ugat, mint egy őrült, és akárhányszor kilépek a kertbe, folyamatosan nyomja, megállás nélkül.

Úgy gondolom jogom van a saját kertemben nyugodtan ténykedni (pl. fűnyírás, stb.) anélkül hogy egyfolytában a kutyát kellene hallgatnom (Közvetlenül lát engem, mivel a szomszéd hátsó kerítésnél van az ólja).

Mit tudok tenni hogy megszüntessem ezt a baromi idegesítő zajforrást? A szomszéddal nem akarok rosszba kerülni e miatt, de már baromi unalmas kezd lenni, hogy még a füvet sem tudom nyugodtan lenyírni, most hogy itt a nyár. Ötletek?

2017. máj. 5. 15:04
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Probáltál a gazdájával beszélni erről, mert ezt nem írtad le. Szerintem ez az első, hogy beszéld meg vele ezt a helyzetet.
2017. máj. 5. 15:15
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen, de nem tudom mit tudna tenni a szomszéd, mivel a kutya helye fixen van egy épített ól. A szomszéd egy lusta görény, és szarik bele, kizárt hogy a kedvemért fog máshol ólat építeni, kikötni meg nem lehet, mert túl veszélyes.
2017. máj. 5. 15:35
 3/7 anonim ***** válasza:
39%
Az meg sem fordul a fejedben, hogy a kutyával FOGLALKOZNI is lehet, nem csak kikötni meg elzárni?
2017. máj. 5. 16:03
 4/7 anonim ***** válasza:
17%

Jogilag kérelmezhetnél birtokvédelmet vagy valami ilyesmit (amivel az esetek többségével semmi sem történik) gyakorlatilag meg ha hatásos megoldást keresel akkor marad a fulsi módszer, ha más nem használ.

Kolbász+valami méreg es probléma megoldva.

(Most lehet is siránkozni és vergődni hogy így szegény úgy,de csak tapasztalja meg az illető milyen élvezetes az egésznapi ugatás..)

2017. máj. 5. 19:57
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem tudsz odatenni valamit, amitől nem lát téged? A mérgezésnél azért mégis kulturáltabb...
2017. máj. 6. 03:50
 6/7 A kérdező kommentje:
De, ezen gondolkozom, csak ugye a szomszéd területére nem pakolhatok oda mindent csak úgy...
2017. máj. 6. 10:46
 7/7 anonim ***** válasza:
Keritesre lehet kapni ilyen belatasgatlo zold halot, erdemes belole minel vastagabbat venni.
2017. máj. 7. 01:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!