Milyen hely Lentiszombathely Lentin belül? És milyen volt az I. világháború körül, ugyanilyen?
Figyelt kérdés
Lentinek több "kerülete" van. Mi miatt, vagy mi alapján különülnek, különültek ezek el; ha valaki arrafelé lakik, és hallott róla valamit?
Esetleg nemzetiségek szerint? Hogy ott van a határon, és lehettek ott külön németajkúak, szlovének, horvátok is a magyarokon kívül. És cigányok is.
Egyáltalán, miért Lenti"szombathely", hiszen Szombathely elég messze van.
2017. máj. 4. 16:32
1/4 anonim válasza:
Az ilyen kérdésekre a választ, helyi levéltárakban kapod!
2/4 anonim válasza:
Megkérdehzetem hogy mi ez a nagy kíváncsiság?
3/4 A kérdező kommentje:
Nagyanyám ott született, családfakutatás közben gondolkodtam rajta.
A nevekből nem sejthető -nekem-.
Az is érdekes, hogy "-szombathely", nem?
2018. jún. 20. 22:00
4/4 anonim válasza:
Igen,de már az első forrásos oklevelek 1389-ből "zombathel"-ként említik,de ajánlom a hungaricana.hu-weboldalt,vagy a gönczi ferenc göcsej-c könyvét,meg esetleg mapire.hu kereshető térképeit,(katonai felmérések).Jó keresgélést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!