Mit tennétek a helyemben? X-enszer megkértem a szomszédomat hogy legyen szíves kb.30 cm távolságot tartani a kerítésemtől, ami a növényeket illeti.
Pl. tiszafa, tuja, vadszőllő, stb. ami az én kertemben "landol". Kb.1 méter - még a fű sem nő ezek miatt. Szóvá tettem. A válasz: ne szóljak bele, hogy ő mit ültet a kertjében.
saját vélemény: ez már kimeríti a bírtok háborítást.
Át is lóg? mert az egy szép passzívagresszív lendülettel ki is szakíthatod :D
amúgy így mi is jártunk már, anyám az nagyon tökösen (bár nem tudom mennyire jogosan) kinyírt minden növényt, ami átlógott, majd jött pampogni a szomszéd és rácseszte az ajtót, h ezerszer szólt neki és feljelentheti (végül nem tette mert gondolom nem érte meg neki)
"Nem mondhatja meg (...) az ágaknak"
Hát azt nem. Viszont levághatná őket egy metszőollóval!
"aztán jöhet a rossz szomszédság török átok"
Szarni a rossz szomszédságra! ERŐT KELL STATUÁLNI, így ugyanis egyre jobban a fejetekre fognak nőni! Próbálgatnak, tudod?! Mobbing
Ha ez az ő indoklásuk, te nyugodt szívvel alkalmazz gyomírtót az átlógó részeknél. Ő meg ne szóljon be, hogy mit teszel a te kertedbe.
A rossz szomszédság már így is megvan.
"Nyílván először szólni kell a szomszédnak, ha negatív, akkor tértivevényes levélben felszólítani, hogy vágja le az átnyúló ágakat. Erre kell adni neki pár hét határidő. Ha nem teszi meg határidőre, na akkor vághatsz, de a levágott fa, gallyak a szomszédé, ha nem adod vissza neki, falopásért feljelenthet."
Itt van az ezzel kapcsolatos törvény, talán érdemes először elolvasni: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!