A magyar városok közül Miskolcon él a legtöbb roma származású ember?
Én csak ott tanulok a műszaki karon, de úgy láttam rosszabb a helyzet más magyar városoknál, ilyen szempontból.
Igaz, sok helyen nem jártam még Miskolcon belül.
Hát az egyetemisták zöme az avason lakik, meg alapvetően az egyetem vonzáskörzetében inkább az van, testvérvárosok, középszer, stb, az azért elég gettó.
De mondjuk én pl a dél-kiliánban lakom, itt cigány nem is tud egyszerűen lakást venni, hiába adná el az eladó, aláírást gyűjtenek ellene. :D
És ha összemixeled ezeket a környékeket, akkor olyan vészesen nem durva a helyzet.
Pl én is alig látok cigányt, mert a fene se megy az áfonyás útra... :) Vagy a selyemréti gettókhoz.
De amúgy igen, rosszabb a helyzet.
Egyszerűen azt kell csinálni, mint más nagyvárosokban is van, le kell szarni a környéküket, nem szabad ott ingatlant venni, és így hosszútávon szeparálódnak.
(és ez meg is van)
Na most ha ez megvan, akkor már csak az a dolgod, hogy a lábad be ne tedd oda.
Tudom, hogy ez fejet homokba dugós stratégia, de ez sajnos mindenhol a világon így működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!