Mit tegyek? Két hete kötöztem Szegedre és a főbérlőm egy katasztrófa.
Naponta többször jár ide, ellenőrizget, kérdezget, hogy mikor mentem órára, kioktat, hogy kell teregetni, főzni, ágyazni, mit kell enni stb... . Aztán meg persze adja a drótot a szüleimnek, hogy mit nem csinálok ’jól’ és otthon (hétvégén) kapom a lecseszést. Ide jár főzőcskézni, TV-t nézni, olvasni.
Azt csinálja, hogy random idegen embereket hoz fel, akikről azt sem tudom, hogy kicsodák. Egyszer csak hazajövök, és azt látom, hogy egy idegen ember, van a szobámban és szereli az ablakot miközben a főbérlő egy másik szobában TV-t néz. Már elnézést, de ez nem normális. Honnan tudhatom, hogy az egyik ilyen ember mikor nyúl a dolgaimhoz, mikor lopja el a pénzemet stb… .
Másik ilyen eset, hogy egyszer csak, reggel felkelek és kilépve a szobámból, egy idegen fiúval találom szembe magamat és így nézünk egymásra, mert egyikünk sem tudott a másikról, aztán ő mondta, hogy ő csak egy éjszakára maradt és elnézést kért, hogy a szívinfarktust hozta rám.
A következő gond, hogy nem csak a lakásba járkál mindenféle bejelentés nélkül, hanem a SZOBÁMBA is. Egy alkalommal hallom, hogy a kulcsot próbálja berakni a kulcslyukba minden féle kopogás nélkül, mert már megint meg akart nézetni valamit egy szerelővel és én ott fekszem a barátommal az ágyban, olyan helyzetben ami, hát hogy is mondjam nem publikus. Még szerencse, hogy, a kulcsit a zárban hagytam.
A gondnak a másik része hogy ez a lakás még nincs teljesen kész, ezért felújítási munkák zajlanak csakhogy egyáltalán nem halad. Az utóbbi két hétben csak annyi történt, hogy nem életveszélyes lekapcsolni a villanyt a WC-ben, merthogy amikor beköltöztem akkor még a villanykapcsoló kábeleken lógott ki a falból és szabadon volt miden csavar, amihez ha hozzá érek, megráz a 220V.
Nincs mosogató, mert ez a nő két nyomorult hét alatt nem tudta megszülni, hogy milyen csap kell hozzá. Zuhanyozni is csak úgy tudok, hogy minden átkozott alkalommal törülközőt rakok az ablakra mert szembe van a zuhanyzóval és mivel ez egy földszinti lakás, belátnak.
Ha az egész lakást bérled, minden jogod megvan zárat cserélni. Nem kell hozzá engedélyt kérni. Az ezzel ellentétes megállapodás semmis.
Ahogy a dolgok állnak, jó okod is van a zárcserére.
Amit a bérbeadó csinál, az a jogaid durva megsértése. Ha el akarsz költözni, lakd le a kauciót és távozz.
...Hogy egyeseknek van bőr a képükön védeni a főbérlőt..., már az is felháborító...
A főbérlőd tönkre fog menni, ha így folytatja. Megérdemelt lesz a büntetése.
Szia!
Nem úgy van a jogszabály, hogy elvileg be sem mehet a főbérlő, csak az albérlő engedélyével, előre egyeztetve?
(Ennek én utánakeresnék.)
A másik észrevételem: "persze adja a drótot a szüleimnek,... ... és otthon (hétvégén) kapom a lecseszést" és ezt is írod "a barátommal". Nem akarok kötekedni, mert nagyon kellemetlen helyzetben lehetsz, de a barátod nem tud segíteni, vele meg tudod beszélni?
Ez a nő, a főbérlőd, hogy van ilyen közeli kapcsolatban a szüleiddel, hogy a szüleid inkább őrá hallgatnak, mint rád? Rokonod, ismerősötök a főbérlő? Ez nem szokványos szituáció.
Érdemes lenne egy a családotoktól független főbérlőt keresni. Tudod, "házinyúllal" nem "üzletelünk".
Ha én kiadnék egy lakást, előtte nagyjából rendbe raknám, aztán attól függően dőlne el, hogy mennyit tudok érte kérni, hogy mennyi pénzem lenne rendbe rakni (rendberakás alatt értsd: használható, nem balesetveszélyes, de előfordulhat, hogy már használt, picit lelakott).
Parkettát cserélni, vadiúj mosógépet venni, új bútorokat venni nem lenne forrás, mert sohasem térülne meg, az albérlők hamarabb lelaknák, minthogy megtérülne.
Legközelebb, ha látod, hogy ő, vagy más illetéktelen a megkérdezésed nélkül bent járt, közöld, hogy eltűnt valami 100ezres értéked (pénz, ékszer, akármi) és úgy tartod helyesnek, hogy ismeretlen tettes ellen feljelentést teszel a rendőrségen.
Kíváncsi lennék erre mit lép!:)
18.: Azért, ha nem tűnt el semmi, ezt ne tegye, törvénysértésre nem újabb törvénysértés a megoldás.
A drágább értéktárgyairól, azért érdemes egy előzetes jegyzőkönyvet készítenie.
A rendőr simán át fog látni a szitán..., nem az első ügye lesz. De a főbérlőd is tudni fogja, mit tett és mit nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!