Létezik olyan hogy "elköltöztetnek" egy temetőt?
Figyelt kérdés
Kell a hely, és exhumálják a "lakókat", mert pl kiakarnak onnan bányászni valami ásvány kincset, vagy házat építenek a helyére, vagy valam... Ilyen előfordul néha? Hol van Magyarországon olyan hely ami korábban temető volt?2016. júl. 17. 16:13
11/17 anonim válasza:
3. vagyok, komoly. Közel hatvan éves vagyok most, és a belvárosban lévő temetőt gyerekkoromban számolták fel. Nem volt messze az iskolánktól, így néha kimentünk oda tanítás után csontokat keresni. Akkoriban több hasonló temetőt is felszámoltak, nem ezt az egyet. A temetőkerthez tartozó kápolna még ma is áll, de azt már nem tudom, használják-e még valamire, ha néha arra járok, semmi mozgást nem látok. A temető helyén ma már iskolák állnak, de a kert még ma is megvan, egy hatalmas füves rész, ahova sokan kutyájukat viszik futtatni, labdázni.
Szerintem a fiatalok nem is sejtik, hogy 50 éve ott még temető volt.
12/17 anonim válasza:
Ezek is felszámolt temetők, itt többről is szó van:
13/17 anonim válasza:
57 éves vagyok. Rengeteg felszámolt temetőről tudok, elsősorban az első világháború idejéből maradottakat, vagy a másodikból a zsidónegyedet. Egy részükből szántóföld lett. Itt sokszor keresgéltünk leletek után. Az volt a menő, akinek koponya volt az íróasztalán papírnehezék gyanánt. (Persze tilos volt, de pont ezért izgi.) Más temetőt újraparcelláztak, vagy beépítettek. Olyanról is tudok, ami először szeméttelepként funkcionált, aztán egy bazi nagy húsüzemet építettek rá. Az marhaság, hogy exhumálták a holttesteket. Legtöbbször a kutya se foglalkozott vele, mi történik a csontokkal. Ami gépi munka közben a kezükbe akadt, azt összedobálták, egy közös nagy gödörbe, de külön nem keresgéltek utána.
14/17 anonim válasza:
15/17 A kérdező kommentje:
Hu.. koszi mindenkinek! Leírnátok nekem akar privtban h hol vannak ilyen helyek pontosan?
2016. júl. 17. 20:15
16/17 anonim válasza:
Létezik, igen. Például Budapesten a mai Gesztenyés park és a TF pálya területe valamikor régen temető volt, azt hiszem, Farkasrétre vitték át a maradványokat, de lehet, hogy rosszul emlékszem.
17/17 anonim válasza:
Régen minden templom közvetlen közelében voltak temetők. Ez volt a szokás. Ha templomot látsz és ott állsz mellette a járdán, gondolj arra hogy egy nagyon régi temető felett állsz ahonnan elvitték a holttesteket és évszázadokkal késöbb járdát építettek rá :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!