Vannak olyan emberek, akik kiköltöznének velem a kanadai vadonba?
Eléggé kalandos lenne ott élni. :)
Lenne faházunk, vadásznánk, halásznánk, gyümölcsöket szednénk. Jól élnénk, nyugalomban és békességben, nem bántana senki :)
Van egy ilyen sorozat a Discovery-n pár hónapja legalábbis volt. Olyasmire gondolsz? Ott egy házaspár és vagy 8-9 gyermeke él így. De nekem egyáltalán nem tűnik fenékig tejfelnek. Sokkal többet kéne "melózni" mint manapság. Hisz mindent neked kell előtermelned. Itthon vagy szocializálódott világunkban meg úgy lett kitalálva a story hogy mindenki egyfélét csinál és így gyorsabban tud zajlani az élet. Ha mindig mindenkinek maga kéne termelje a dolgokat építeni stb, sehol nem tartanánk. Egymásból húzunk hasznot így jutottunk el oda ahova. (most nem a politikai meg egyéb baromságos gondolatokra okot adva írom ezt), hanem hogy nekem elég naponta csak a magam dolgával foglalkozni, így marad időm másra, hobbira. A vadonban reggeltől estig melózol..
Persze elhiszem hogy valaki erre vágyik. Annyi féle embert láttam már hogy semmin sem lepődöm meg. :D
Én mennék örömmel,de lehetetlennek tűnik megvalósítani...:(
19/L
Ne felejtsd ki a jelentkező legyen gazdag, mert a letelepedési engedély, ami ugye nem vízum már, hanem zöld k.tya, a napi megélhetési kvóta a számlán, na persze a Kanadai Kormány részéről sem olyan könnyű a bejutás. Vannak igen furcsa hihetetlen törvényeik a kanadaiaknak is. :D
A hegyekbe ja békésen éltek majd, de előtte menjetek önvédelmi tanfolyamra farkasok, medvék és pumák ellen. Nem árt építőipari szaktudás is ahhoz a faházhoz, és alapanyag, ami nem lesz olcsó. A növénytermesztés sem olyan Kanadában, mint nálunk. Lol. Örülhetsz, ha lesz termés vagy beérik.
Vagy mindent te fogsz fizetni a jelentkezőnek is? :)
Én nagyjából olyan házban nőttem fel amit a természet vett körül, volt két család megélhetését is biztosító háztáji gazdaság, fúrt és ásott kút, tehát csak a villanyért kellett fizetnünk. Egyik rokonom a mai napig egy eldugott kisalföldi tanyán él. Megtermel magának mindent.
Az tényleg igaz hogy több a munka, de valahogy mégis boldogabb és egészségesebb az ember ha nincs ébresztőóra, nincs másoknak való megfelelési kényszer és nincsenek befizetési határidős sárga csekkek. Meg azt is szerettem/szeretem hogy évi 365 nap szabadság van és ha el akarok utazni valahova akkor nem tartozom a főnöknek bejelentéssel mert nincsen.
Észak-Dakotára gondolsz?
Indián akarsz lenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!