Kutyaugatás miatt fel lehet a szomszédot jelenetni csendháborításért (készült felvétel róla)?
"Én tényszerűen leírtam, hogy jogi úton nincs semmi, amit tehetnél. "
De van. Birtokvédelmet lehet kérni. Volt rá példa, hogy hangszigetelt ablaküveg kifizetésére kötelezték a kutya gazdáját. Körülményektől függ.
Érdekes, falun élek, de az én kutyámnak hangja nincs éjjel, mert megneveltem, hogy éjjel csend van. A szomszédomnak nem sikerült ugyanezt megtennie, ugyanezzel a csicska dumával takarózik, hogy "há' kutya, micsinájjon, nyávogjon?". Mert ő b***ik rászólni, érted.
Én azt csinálnám a helyedben, hogy időnként becsengetnék a szomszédhoz, hogy kapjon észbe, aztán egyszer csak megnevelné a kutyáját.
HA vég nélkül gat éjjel, vagy nem (akarja) hallja, vagy otthon sincs.
Egyébként nem, a kutya nem arra való, hogy vég nélkül ugassa a semmit (mert unatkozik, mert egyedülvan, mert fél, mert nem fáradt...), hanem arra, hogy akkor ugasson, ha jelez valamit. Nekem puskám van, az meg az meg arra való, hogy lőjenek vele, na? Mégsem lövöldözök ész nélkül.
Jegyzőnél lehet bejelenteni, a rendőrségnek ez nem hatásköre, nagyon sok mindent nem tudnak csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!