A Borsod megyében élők miért szeretik annyira a saját megyéjüket?
Figyelt kérdés
Talán Budapesten kívül a borsodiak azok, akik büszkék arra, hogy abban a megyében születtek/laknak. Van is egy ilyen mondás, hogy a sorsod Borsod. És elég sok dal szól Miskolcról. Én ezt amúgy tök jónak találom, csak furcsa, hogy pont az egyik legszegényebb megyében tapasztalható ez. És mintha egy picit a mentalitásuk is másmilyen lenne. Szerintem kívülről kicsit kimértnek és merevnek látszódhatnak, de belülről jó, kedves embernek. Jobban összetartanak, mint a Budapestiek. Én ezt tapasztaltam. Más megyében szerintem nincs ilyen.2016. máj. 23. 14:54
11/17 anonim válasza:
Haha:D mi meg a Nyugat-Dunantúliakat nézzük le.:) Büszkek lehettek a semmire:DD Nem tudom miért érzitek azt, hogy olyan nagy lenne a különbség. Fura, én miskolci vagyok, de az ismerőseim 95%-a jólétben él itt, szóval először nézz körbe mielőtt ilyen értelmes válaszokat adsz. Bár szerintem azt se tudjátok hol van Miskolc, mert a válaszod alapján a műveltségi szinted egyenlő a nullával.
12/17 anonim válasza:
Hééé, ne nézd le az összes nyugat-dunántúlit, az a válaszoló valszeg csak a saját ismeretségi köréből indult ki, de rengeteg nyugat-dunántúli tök normális :) Fura, h én se ismerek szegénységben élőket Miskolcon, hiába ez ömlik a médiából, szerintem azok nem Miskolcon laknak, hanem a megye többi részén (jó, esetleg még Lyukóban :)
13/17 anonim válasza:
Borsodon felnőni egy életérzés itt egyszerűen az emberek minden mapot úgy élnek meg mintha utolsó lenne. És itt látszik legjobban az a igazi magyar hangulat egyáltakán nincs nyüzsgés jó sajószentoéter ott egy óra átjutni. De alapból megvan az a nyigidt hangulat és mivel itt kevesebb van mint a milliárdos Budán ezért jobban tiszteljük azt ami van
14/17 anonim válasza:
"nincs nyüzsgés" te se ültél még a miskolci dugóban, amikor fel van túrva valahol az út... bírom, hogy Borsod mindenkinek a falvakat jelenti :D
15/17 anonim válasza:
Nem kazinczbarcika? Pl ott nem igen van dugó miskolc az más mert "nagyváros" de ha már itt tartunk borsod se csak miskolc
16/17 anonim válasza:
Szép helyen van!
Én Uppony környékén lakom, csodás!
17/17 anonim válasza:
Orkok ott a magyarok és a cigányok is. 😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!