Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Meddig bírnátok felnőttként...

Meddig bírnátok felnőttként kilátástalanul élni olyan helyen, amit gyűlöltök és nem tudtok az otthonotoknak nevezni?

Figyelt kérdés
Gyűlölök itt lakni, sírva kelek, sírva fekszem. Úgy volt, hogy csak pár hónapig kell kibírnom, és utána elmehetek innen. Addig ki is bírtam, de most kiderült, hogy mégis maradnom kell. Nem tudom meddig, lehet, hogy örökre. Bevállalnátok a helyemben? Az egyetlen lehetőség helyette az lenne, hogy visszaköltözök a szüleimhez, de ők nagyon messze laknak, itt kellene hagynom mindent, és ott lehetőség sincs szinte semmi (munka, kapcsolatok stb).
2016. ápr. 9. 14:11
 1/9 A kérdező kommentje:
Hozzáteszem, a munkám jelentős részét "itthonról" végzem, úgyhogy az nem túl jó érv, hogy úgyis többet vagyok a munkahelyemen.
2016. ápr. 9. 14:13
 2/9 Blade Bone ***** válasza:
100%
Ha a fene fenét enne akkor is változtatnék, olyan nics, hogy lehetetlen.. Szóval kis időt biztosan kibírnék, aztán valamit kitalálnék, hogy merre tovább.
2016. ápr. 9. 15:21
 3/9 anonim ***** válasza:
Miért kell maradnod?
2016. ápr. 9. 15:22
 4/9 anonim ***** válasza:

Én 16 éve élek egy olyan helyen, ahova úgy költöztem oda, remélem átmeneti dolog lesz, és még 5 évig utána is itt voltak bedobozolva a cuccaim.

5 éve már megszabadulhattam volna innen, de olyan teszetosza emberekkel vagyok körülvéve, hogy egyelőre nem tudok még mindig mozdulni.

Ha ezt előre tudom, így lesz,v agy felakasztom magam, vagy nagyon elkezdek kapálódzni a dolgok ellen.

Te se hagyd annyiban, 1 életünk van, lépj mielőbb.

Visszatekintve ez mind kiesett idő lesz az életedből, és nagyon dühítő.

2016. ápr. 9. 21:07
 5/9 anonim ***** válasza:

Kizárólag rajtad múlik, kérdező.. olyan nincs, hogy maradnod kell, mint ahogy az utolsó válaszoló sem hibáztathat másokat és a teszetoszaságukat azért, hogy ott van, ahol.

Az, hogy ezen a helyen élsz, egy döntés. Elmenni onnan szintén döntés kérdése. Mindig van más kiút, ha az ember kitartó és keresi a lehetőséget.

Rövid az élet és nincs belőle még egy, ideje a kezedbe venni és olyan döntéseket hozni, amik boldoggá tesznek.

Éltem olyan helyen én is, amit gyűlöltem tiszta szívből, átérzem a helyzetet.. Nem éri meg depresszióba kergetned magad. Lépj, minél hamarabb, ez így nem élet.

2016. ápr. 10. 12:58
 6/9 A kérdező kommentje:
Akivel együtt költöztünk volna, cserben hagyott. Egyedül nincs pénzem elköltözni, nem keresek hozzá eleget. Amint találok megfelelő állást, elköltözök, de ki tudja, az egy hónap múlva lesz-e vagy 3 év múlva, esetleg soha. Ezért a kilátástalanság. Az álmom itt lett volna, ahol most vagyok, tanulni akartam, de így arról is le kell mondanom, mert ahhoz, hogy egyedül éljek, sokkal többet kell dolgoznom, ami mellett a tanulás nem megoldható.
2016. ápr. 10. 22:47
 7/9 anonim ***** válasza:

Ha egészséges vagy, és mozogni tudsz, akkor vissza tudsz a szüleidhez költözni.

Lehetőséget biztos találsz, ha ők ott élnek.

Ha nincs pénzed, a magyar konzulátus segít hazajutni, utólag megtérítheted a költségeket. Ha vannak magyar szervezetek a közelben, azok is segíthetnek, pénzzel a jegyre.

Addig indulj, amíg bele nem betegszel, és akkor tényleg nem tudsz -fizikailag- menni sehova. Jobb ma, mint holnap.

2016. máj. 8. 19:29
 8/9 A kérdező kommentje:
Hagyjam itt az álmomat azért, mert cserben hagytak? :( Amint közölte az illető, hogy nem költözik velem, azonnal haza akartam menni, de a szüleim rábeszéltek, hogy maradjak, mert itt lenne jövőm...
2016. máj. 8. 20:09
 9/9 anonim ***** válasza:

Milyen álom az, ahol sírva fekszel és kelsz?

Másokra nem éri meg támaszkodni, főleg túl nagy dolgokban, ez sajnos tény, de azt nem értem még mindig, miért nem próbálsz más megoldást találni? Nem írtad le a pontos részleteket, de annyi jön le, hogy valahová költöznél, de nincs pénzed egyedül, aki megígérte, az pedig nem megy veled. Nos, miért nem keresel akkor mást, akivel tudsz költségeken osztozni? Társbérletet nem csak ismerőssel lehet megoldani, helyben is találhatsz bármit, szobát is kereshetsz. Amikor teljesen egyedül egy táskával elcuccoltam a pesti albérletemből 5 országgal odébb, Couchsurfingen kerestem magamnak lakótársakat, infókat, mit hogyan merre kell elkezdenem (bürokrácia stb). Nyilván nem ideális idegenekkel együtt lakni, de nekem sem volt más választásom, átmeneti időszakot (legyen az 1 év, vagy 3) meg simán ki lehet bírni 2-3 másik emberrel egy házban. Nem tudom, mi tart vissza ettől a megoldástól, de mint mondom, pontos sztori hiányában nem tudok nagyon mást írni.

2016. máj. 9. 11:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!