Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Patthelyzet, lakásfelújítás...

Patthelyzet, lakásfelújítás vs. éjszakai műszakos?

Figyelt kérdés
Most kezdtem a lakásfelújítást, sok zajjal jár, viszont az alsószomszédom állandóan nyaggat hogy nem tud aludni, mert éjjel dolgozik - nappal alszik. Mégse mondhatom neki hogy éjjel aludni kell, nappal meg dolgozni. Ha meg éjjel kezdenék el fúrni akkor meg kihívnák rám a TEK-et. Viszont felújítani meg muszáj.
2016. márc. 23. 17:47
 1/7 anonim ***** válasza:
37%
Tudos,meddig fog tartani? Ha csak pár nap, akkor mondd meg neki,hogy nagyon sajnálod, esetleg vegyél neki füldugót,nem nagy összeg, de ezt bírja ki valahogy. Esetleg olyat nem tudsz megoldani,hogy egyik nap csinálják másik nap nem? Mondjuk az meg neked dupla idő,tm
2016. márc. 23. 17:56
 2/7 anonim ***** válasza:
0%

folyt. köv.

tudom,az meg a melósnak macerás,meg neked is. Szerintem tényleg a füldugó ajándékozás a legpraktikusabb megoldás.

2016. márc. 23. 17:57
 3/7 anonim ***** válasza:
60%

-nyugodtan csinálhatod a munkát,minden szomszéd köteles eltűrni az indokolt zajokat,

-a törvény úgy szól,hogy aki indokolatlanul csap zajt,az csak a csendháborítás

„Aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken… indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát… zavarja, szabálysértést követ el.”

2016. márc. 23. 18:14
 4/7 anonim ***** válasza:
Ez patthelyzet, igen, de nem kell valakinek éjszakásnak lenni ahhoz, hogy rinyáljon... Nekem egyszer az alsó szomszédom nem volt éjszakás, mégis jelezte nekem, hogy zavarja a fúrás (nem szólt, hanem felzörgött a fűtőtestnek a csövén, ami "panelnyelven" annyit jelent, hogy felmegyek és szájba váglak, ha nem fejezed be gyorsan)! Ez egy péntek délelőtt történt, amikor két polcot szerettem volna felszerelni a falra... Azóta mindig éjszaka barkácsolok vagy ünnepnap, pfff...
2016. márc. 23. 18:57
 5/7 anonim ***** válasza:
Szóval nem volt éjszakás az alsó szomszédom, ez a lényeg... Nem csak egyszer, egyáltalán nem...
2016. márc. 23. 18:59
 6/7 anonim ***** válasza:
79%
Meg kell mondani neki hogy ez van ezt kell szeretni ha panelben él akkor ez ezzel jár. A nappal otthon csücsülő nyugdijasok gyesesek is hisztériáznak amúgy egy felújításkor. Nálunk is ez volt, meg is mondtam nekik hogy ha feltartják a munkát a hülyeségükkel akkor nem 3 hétig fogunk zörögni hanem 3 hónapig, szóval hátra arc és lehet oszolni..
2016. márc. 23. 19:09
 7/7 anonim ***** válasza:

Én is voltam így, igaz nem éjszakai műszakban, hanem váltottban, szóval legalább néha tudtam aludni. Ha előre meg tudod mondani, meddig tart a felújítás, az sokat segít. Én akkor kezdtem besokallni, amikor már nyolcadik hónapja ment (és ez egy átlag másfélszobás panel, nem palotára kell gondolni). Mondjuk a miénk hétvégén nem csinálta, olyankor lehetett pihenni.

Szóval közöld vele, meddig fog tartani, ne tartson ezer évig és hagyd ki a hétvégéket (vagy előre megbeszélt másik napot minden héten), és az szerintem elég lesz. Légy kicsit megértőbb, ne olyan, mint a fentebb dölyfösködő "jogomvanhozzátemegtűrdel" kommentálók, hosszú távon megéri jóban lenni a szomszédokkal :)

Ja, a füldugó lófittyet nem ér, a hangszigetelő fülvédők állítólag jobbak, de én is csak nemrég hallottam róluk, nem próbáltam még.

2016. márc. 25. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!