Patthelyzet, lakásfelújítás vs. éjszakai műszakos?
folyt. köv.
tudom,az meg a melósnak macerás,meg neked is. Szerintem tényleg a füldugó ajándékozás a legpraktikusabb megoldás.
-nyugodtan csinálhatod a munkát,minden szomszéd köteles eltűrni az indokolt zajokat,
-a törvény úgy szól,hogy aki indokolatlanul csap zajt,az csak a csendháborítás
„Aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken… indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát… zavarja, szabálysértést követ el.”
Én is voltam így, igaz nem éjszakai műszakban, hanem váltottban, szóval legalább néha tudtam aludni. Ha előre meg tudod mondani, meddig tart a felújítás, az sokat segít. Én akkor kezdtem besokallni, amikor már nyolcadik hónapja ment (és ez egy átlag másfélszobás panel, nem palotára kell gondolni). Mondjuk a miénk hétvégén nem csinálta, olyankor lehetett pihenni.
Szóval közöld vele, meddig fog tartani, ne tartson ezer évig és hagyd ki a hétvégéket (vagy előre megbeszélt másik napot minden héten), és az szerintem elég lesz. Légy kicsit megértőbb, ne olyan, mint a fentebb dölyfösködő "jogomvanhozzátemegtűrdel" kommentálók, hosszú távon megéri jóban lenni a szomszédokkal :)
Ja, a füldugó lófittyet nem ér, a hangszigetelő fülvédők állítólag jobbak, de én is csak nemrég hallottam róluk, nem próbáltam még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!